search

Ons nieuws van maandag 27 februari 2023

Recensie Apple TV+-serie 'Liaison'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Liaison'

Wil graag spannend en sexy zijn, maar slaagt in geen van beide.

Regie: Stephen Hopkins | Cast: Eva Green (Alison Rowdy), Vincent Cassel (Gabriel Delage), Aziz Dyab (Samir), Peter Mullan (Richard Banks), Laëtitia Eïdo (Sabine), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 50-56 minuten | Jaar: 2023

Het politieke spionagegenre heeft de luxe om bij voorbaat intellectueel over te komen. De mysterieuze intrige, het vakjargon en die vele afkortingen van overheidsinstanties; het lijkt allemaal te zijn geschreven door mensen die verstand hebben van zaken waar de meesten geen toegang tot hebben. Liaison benut die luxe, maar valt uiteindelijk door de mand. Het is maar een doorsnee thrillerserie.

Een hacker krijgt toegang tot Britse overheidsnetwerken en begint levensgevaarlijke stunts uit te voeren in Londen. Een sluis die te veel water doorlaat, een razende trein die groen licht krijgt waar dat niet zou moeten, een vliegtuig waarin de automatische piloot het plots overneemt: de wereldstad krijgt het zwaar te verduren. Een Britse overheidsagent een Franse 'mystery man' gaan op zoek naar een andere, gevluchte hacker die toegang heeft tot belangrijke informatie, maar hun samenwerking gaat niet over rozen. De twee hebben namelijk een gepassioneerd verleden.

Er zijn film- en televisiemakers die er goed in zijn een simpel verhaal te nemen en het zo ingewikkeld mogelijk te vertellen. Die van Liaison niet zo. Ten eerste duurt het even voor duidelijk wordt wat er speelt, aangezien maar weinig informatie wordt gegeven over het plot en de personages. Heel mysterieus, maar het zorgt wel voor een afstand tussen de serie en de kijker. Het wordt pas spannend wanneer duidelijk is wat er op het spel staat.

Ten tweede is het de bedoeling dat vonken eraf zouden moeten vliegen bij de twee hoofdpersonages, gespeeld door Eva Green en Vincent Cassel. De openingstitels tonen vage sexy beelden van een vrijend stel terwijl een zwoel liedje klinkt. Iedere keer dat zij hem ziet maakt het iets in haar los. Bij de kijker maakt het niets los, want behalve dat hun verleden pas in de een-na-laatste aflevering wordt onthuld "“ en dat is niet de meest boeiende achtergrond "“ is er ook geen merkbare chemie tussen beide sterren.

Tevens lijkt het erop dat Eva Green iedereen er graag aan wil herinneren dat zij niet Brits is, maar Frans. Ja, de Engels-klinkende actrice die een blijvende greep had over het hart van James Bond sinds Daniel Craig hem voor het eerst speelde is geboren in Frankrijk en heeft een Franse moeder en Zweedse vader. De vele gesprekken tussen haar en Cassel zijn in het Frans, waardoor het grootste deel van de hele serie dus niet in het Engels is.

Het wordt duidelijk dat Liaison geen geniale serie is wanneer in de vierde aflevering een videoband opduikt die de hoofdpersonages op jongere leeftijd laat zien, waarvoor Cassel een pruik met langer haar draagt en Green als een rebelse tiener mag kijken. De videoband toont hun deelname aan een straatprotest, waarbij blijkbaar meerdere volwaardige cameraploegen stonden te filmen waarvan kennelijk al het beeldmateriaal is verzameld en gemonteerd. Alles op die videoband is uitermate belachelijk.

Op zich wordt de serie interessanter wanneer duidelijk is waar het verhaal over gaat. Zeker niet baanbrekend, maar het maakt het voorafgaande in ieder geval begrijpelijk. Overigens niet logisch, want als die hacker niet had lopen klooien met de veiligheid van Londen, was niemand naar een boosdoener gaan zoeken en had de slechterik eigenlijk het plan zonder weerstand kunnen voltooien. Voor liefhebbers van het genre kan Liaison ermee door, maar de rest kan deze serie beter overslaan.

★★★☆☆

Liaison is te zien bij AppleTV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ dropt veelbelovende eerste trailer voor 'Ted Lasso' seizoen 3
Series / Trailer

Apple TV+ dropt veelbelovende eerste trailer voor 'Ted Lasso' seizoen 3

Er blijft gelukkig nog heel wat te raden over dit seizoen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Slechts enkele weken na de teaser trailer krijgen we ook al een echte trailer die heel wat belooft voor het komende seizoen.



Alles aanwezig


De trailer gooit de kijker meteen weer in de show met The Rolling Stones - You Can't Always Get What You Want.

Of dat gaat om AFC Richmond, of de grote rivaal van seizoen 3: West Ham United, met coach Nate (Nick Mohammed).

Wat kunnen we verwachten


De trailer verraadt weinig, maar geeft ons toch veel goeds. Zo zijn Roy Kent en Keeley Jones ogenschijnlijk nog bij elkaar. Hun relatie had aan het eind van het tweede seizoen een stootje opgelopen.

Hoewel coach Ted Lasso (Jason Sudeikis) in het tweede seizoen goed op weg was om over zijn angstaanvallen te komen, lijkt het erop dat hij ook dit seizoen daar nog steeds af en toe last van heeft.



Driehoeksverhouding


Hoewel het erop lijkt dat Roy en Keeley nog bij elkaar zijn, lijkt Jamie Tartt nog niet over zijn gevoelens voor Keeley heen te zijn. In de trailer lijkt hij iets te onderbreken als hij een ruimte met daarin Roy en Keeley binnenkomt.

Gelukkig lijken er ook weer mooie momenten met het hechte team en klassieke Ted Lasso en coach Beard humor tijdens de training aan te zitten komen.

Het derde seizoen van Ted Lasso gaat op 15 maart op Apple TV+ in première. De nieuwe trailer kun je hieronder zien.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire trailer voor 'The Mandalorian' seizoen 3
Series / Trailer

Spectaculaire trailer voor 'The Mandalorian' seizoen 3

In aanloop naar seizoen 3 is nu een flitsende trailer te bekijken.

De fans zijn ongetwijfeld aan het aftellen, en kunnen nu een glimp opvangen van Mando op zijn thuiswereld.

Mandalore is voor het eerst 'in het echt' te zien. Din Djarin en Grogu gaan blijkens de beelden weer de nodige heftige avonturen beleven.

'This is the way'


De trailer kun je onderaan bekijken. We zien andere Mando's rondrennen in Din Djarin's thuiswereld. Het is dus waarschijnlijk dat we meer te weten gaan komen over dit krijgersvolk. Hun levensstijl houdt in dat de kijkers op de nodige spectaculaire gevechten getrakteerd gaan worden.

De commentaren liegen er evenmin om. De fans zijn er klaar voor. Master Chuck merkt bescheiden op: Grogu als een baas zien rondzweven is alles wat ik nodig heb". De meesten zijn daarentegen stukken uitbundiger, en gebruiken de nodige hoofdletters en rijen met uitroeptekens in hun opmerkingen. Deze komen op één en hetzelfde neer: 'kom maar door!'

Seizoen 3 van The Mandalorian start op 1 maart op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Plotselinge 'bodyswitch' in Jennifer Garners nieuwe film 'Family Leave'
Films / Nieuws

Plotselinge 'bodyswitch' in Jennifer Garners nieuwe film 'Family Leave'

Emma Myers is door fans zelfs al steppende gespot op de straten van Los Angeles voor de opnames van 'Family Leave'.

Na een nacht slapen zijn de persoonlijkheden van de familie Walkers van lichaam gewisseld. Met alle complicaties die daarbij horen. De film Family Leave is binnenkort te bekijken via Netflix.

Tienerproblemen


De twee volwassenen van het gezin worden nu geconfronteerd met tienerproblemen zoals pesten, romantiek, feestjes en niet goed kunnen voetballen. Twee tieners staan nu aan het hoofd van het gezin en krijgen te maken met alle verantwoordelijkheden van een volwassen leven.

Andere kant van de wereld


Gelukkig zijn ze niet de enigen. Een familie aan de andere kant van de wereld is hetzelfde overkomen. Ze moeten met deze groep in contact komen en gaan uitvogelen hoe de uitwisseling van persoonlijkheden binnen het gezin ongedaan te maken.

Sterrencast


Het project heeft een sterrencast met Ed Helms van The Office, Emma Myers van The Girl in the Basement en Jennifer Garner van The Adam Project. Emma Myers is door fans zelfs al steppende gespot op de straten van Los Angeles voor de opnames van Family Leave.

Nog niet af


Er is online nog weinig tot geen beeldmateriaal over de film te vinden. Het filmen stopt volgens de planning rond april 2023. Zo meldt What's on Netflix. Daarna kunnen we Family Leave op Netflix verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe 'The Mandalorian' omgaat met dat niet iedereen 'The Book of Boba Fett' heeft gezien
Series / Nieuws

Hoe 'The Mandalorian' omgaat met dat niet iedereen 'The Book of Boba Fett' heeft gezien

Fans die 'The Book of Boba Fett' niet hebben gezien kunnen dat volgens showrunner Jon Favreau makkelijk oplossen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na meer dan twee jaar wachten keert The Mandalorian deze week eindelijk terug voor het derde seizoen. Er gebeurden echter enkele belangrijke dingen voor Mando (Pedro Pascal) en Grogu in The Book of Boba Fett vorig jaar, en sommige fans van The Mandalorian zijn daar niet al te blij mee.

Niet iedereen heeft The Book of Boba Fett namelijk gezien. Sommige fans hebben op Twitter hun ergernis geuit over de Disney+-series, omdat ze de emotionele reünie tussen Mando en Grogu in de spin-off-serie hebben laten plaatsvinden.

Samenvattingen en user-generated content


Showrunner Jon Favreau kan fans die The Book of Boba Fett niet hebben gekeken echter gerust stellen. Onlangs vertelde hij aan Empire dat er samenvattingen zullen zijn voor degenen die de reünie hebben gemist:

"Voor mensen die The Book Of Boba Fett niet hebben gezien, zullen we op Disney+ video's hebben die mensen helpen de informatie in te halen", legt Favreau uit.

"En er is genoeg user-generated content op het internet die mensen helpt om up to date te komen, wat een hulpmiddel is dat ik gebruik als ik naar een serie kijk nadat deze een tijdje uit de lucht is geweest. Het is niet alleen de serie, het is de gemeenschap rondom de serie. Ik heb door mijn ervaringen met Marvel geleerd hoe geavanceerd het publiek is".

The Mandalorian seizoen 3 is vanaf 1 maart te zien op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseur Guillermo Del Toro komt met nieuw stop-motion animatieproject voor Netflix
Films / Nieuws

Regisseur Guillermo Del Toro komt met nieuw stop-motion animatieproject voor Netflix

Na het succes van 'Pinocchio' komt Del Toro met een nieuw stop-motion animatieproject 'The Buried Giant'.

Het volgende animatieproject van Del Toro voor Netflix is The Buried Giant. Wat weten we tot zover?

The Buried Giant


De regisseur werkt aan dit volgende project voor Netflix. Het gaat hier om een bewerking van de fantasyroman van de Nobelprijs winnende Britse schrijver Kazuo Ishiguro. Het boek The Buried Giant werd genomineerd voor de Fantasy Award 2016 voor de beste roman en de Mythopoeic Award for Adult Literature 2016. Tevens werd de roman zesde in de Locus Award 2016 voor beste fantasy roman.

Het verhaal


De focus ligt in het verhaal op een ouder Brits stel, Axl en Beatrice. Zij wonen in een fictief post-Arthuriaans Engeland waarin niemand langetermijn herinneringen kan bewaren. Na zich vaag te herinneren dat ze jaren eerder misschien een zoon hadden gehad, besluit het paar om naar een naburig dorp te reizen om hem te gaan zoeken.

Del Toro


Del Toro zal zowel produceren als regisseren. Samen met musicalschrijver Dennis Kelly gaat hij zich over het script buigen. Del Toro heeft zelf het volgende in een interview gezegd.

"The Buried Giant zet mijn animatiepartnerschap met Netflix voort en ons streven naar stop-motion als medium om complexe verhalen te vertellen en grenzeloze werelden te bouwen."

Netflix


Momenteel zijn er nog geen andere updates bekend over het project voor Netflix. Het kan nog wel even duren voordat deze komen.

Wel kan je, als je Pinocchio nog niet gezien hebt en toch nieuwsgierig bent naar het eerdere werk van Del Toro, deze streamen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers van 'The Last of Us' hebben opvallend pact gesloten
Series / Nieuws

Makers van 'The Last of Us' hebben opvallend pact gesloten

De schrijvers van 'The Last of Us' hebben waarschijnlijk al een afspraak bij de tattoo shop staan...

Nog voordat de HBO-serie The Last of Us klaar was met filmen, deden de makers een interessante belofte in een podcast. Craig Mazin en Neil Druckmann onthulden namelijk dat als de serie een hit zou worden, ze allebei een matching tattoo zouden nemen.

In een aflevering van de The Last of Us-podcast, beloofden Mazin en Druckmann matching tattoos te laten zetten als de serie succesvol zou worden. Dit zou dan een tattoo worden van Ellie's stiletto.

Deal al vroeg gesloten


Succesvol is nu zelfs een beetje een understatement, aangezien de serie een van de meest bekeken series ooit is en al voor een tweede seizoen is verlengd door HBO. Dit is wat Mazin destijds in de podcast zei:

"Neil en ik hebben al vroeg in de voorbereiding een deal gesloten. En de deal was dat als de serie het goed doet, en we definieerde 'doet het goed' min of meer losjes, dan zullen hij en ik allebei een tatoeage laten zetten van Ellie's stiletto".

Inspiratie door serveerster


Volgens de schrijver kwam het idee toen hij en Druckmann aan het eten waren en een van de serveersters haar eigen tatoeage liet zien:

"Toen we Edmonton aan het verkennen waren voor aflevering 2, gingen we naar een willekeurig restaurant. En de serveerster komt langs en zegt: 'Oh, waarom zijn jullie hier?'"

"We zeggen zoiets van: 'Oh, we nemen een tv-serie op.' Ze zegt: 'Welke serie' 'The Last of Us' 'Oh mijn God, ik hou van die game!' Ze trekt aan haar mouw en ze heeft een tatoeage: 'verdraag en overleef'"
.

The Last of Us is te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Murdaugh Murders: A Southern Scandal'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Murdaugh Murders: A Southern Scandal'

Ooggetuigen en overlevenden doen een boekje open over hoe een machtige familie wegkwam met de meest verschrikkelijke misdaden.

Regie: Jennifer Furst, Julia Willoughby | Aantal afleveringen: 3 | Speelduur: 41-51 minuten | Jaar: 2023

Een reeks moorden en een noodlottig ongeluk hebben in een hechte gemeenschap in South Carolina veel schade aangericht. Jarenlang kon de toonaangevende advocatenfamilie Murdaugh met de meest bizarre misdaden wegkomen, maar als het aan de nabestaanden en overlevenden ligt komt daar nu een einde aan. In Murdaugh Murders: A Southern Scandal doen zij verhaal over wat zich de afgelopen jaren precies heeft afgespeeld.

Dat begint bij een ongeval in 2019, waarbij de Murdaughs al snel de waarheid verdraaide en bewijs wegmoffelde om de verantwoordelijkheid van de op dat moment ladderzatte Paul Murdaugh te ontkennen. Na deze tragische gebeurtenis gebeuren er vreemde dingen en worden twee leden van de Murdaugh-familie vermoord. Het is niet bekend wie hiervoor verantwoordelijk is, maar voor de gemeenschap lijkt hier geen twijfel over mogelijk.

Murdaugh Murders: A Southern Scandal poogt zaken die eerder onder het tapijt werden geveegd aan de wereld te openbarend. Dat gebeurt vooral met getuigenverklaringen, die afgewisseld worden met reconstructies. Deze dienen puur ter ondersteuning en visualisering, zodat de kijker een goed beeld kan vormen van wat er allemaal is gebeurd, en hebben dan ook geen entertainende functie. Zo zijn er bijvoorbeeld geen acteurs herkenbaar in beeld en vertellen de getuigen ondertussen verder hun verhaal op de achtergrond.

Dankzij beveiligingscamera's en privé-opnames van de betrokkenen zijn er veel beelden beschikbaar, die aangevuld worden met fragmenten van telefoongesprekken met onder meer alarmcentrales. Lang leve de moderne techniek en het gebrek aan privacy zullen we maar zeggen. De combinatie van al deze elementen zorgt ervoor dat de kijker een duidelijk, compleet en ogenschijnlijk betrouwbaar beeld krijgt.

Aan het begin van de serie wordt kennisgemaakt met alle betrokkenen, waarna alle gebeurtenissen in chronologische volgorde worden verteld. Aan het einde blijkt echter dat er al eerder vreemde dingen zijn gebeurd in de omgeving van de Murdaughs, die nu ineens in een heel ander daglicht komen te staan. Er volgt een terugblik naar 2015.

Deze terugblik voegt niet alleen een onverwachte wending toe, maar lijkt ook bewust tot het laatst te zijn bewaard, om het ongeloof nog wat extra aan te wakkeren. Na het kijken van deze serie kan de kijker namelijk niet anders dan dit verhaal geloven en zich verbazen over hoe het in deze tijd nog mogelijk heeft kunnen zijn dat een familie vanwege haar machtige positie weg heeft kunnen komen met dit soort gruweldaden.

★★★☆☆

Murdaugh Murders: A Southern Scandal is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Videoland-serie 'Evil' seizoen 2
Recensie

Recensie Videoland-serie 'Evil' seizoen 2

Het team dat orde in de chaos probeert te brengen krijgt nog meer onverklaarbare paranormale zaken op zijn dak.

Regie: Nelson McCormick, Alethea Jones, Stacey K. Black, e.a. | Cast: Katja Herbers (Kristen Bouchard), Mike Colter (David Acosta), Aasif Mandvi (Ben Shakir), Michael Emerson (Leland Townsend), Andrea Martin (Sister Andrea), Wallace Shawn (Father Ignatius), Christine Lahti (Sheryl Luria), e.a. | Aantal afleveringen: 13 | Speelduur: 44-50 minuten | Jaar: 2021

Kijkers van films en series willen graag verrast worden. Maar let op: niet te veel. Ja, mensen klagen misschien dat ze bepaalde dingen al heel vaak voorbij hebben zien komen, maar iets dat te veel onbekende dingen laat zien wordt gelabeld als ontoegankelijk en zal minder publiek trekken. Evil is in Nederland nog lang niet op ieders radar. En dat is zonde, want het is een van de beste series van dit moment. Onder andere omdat zij zo apart en onvoorspelbaar is.

Psycholoog Kristen, techneut Ben en priester-in-wording David zijn inmiddels een hecht team dat vanuit de katholieke kerk in New York nog steeds opdrachten krijgt toegewezen om meldingen van bovennatuurlijke zaken onder de loep te nemen. Net zoals in het eerste seizoen zijn de meeste zaken uiteindelijk gewoon (maar niet simpel) te verklaren, maar er zijn voorvallen die ze niet kunnen uitleggen. Hun werk en privéleven wordt nog steeds belemmerd door de heerlijkste slechterik, Leland Townsend.

Het verbaast me nog steeds hoe weinig er wordt gesproken over Evil. De hoofdrol in deze dure Amerikaanse serie wordt op geniale wijze vertolkt door 'onze eigen' Katja Herbers die dankzij haar jeugd in de VS een feilloos Amerikaans accent heeft. En daarnaast is het een ongekend originele serie die zowel vermakelijk als verontrustend is, met sterke cinematografie.

Misschien is dat het probleem: het is geen volledig toegankelijke serie. Zeker niet te intellectueel of experimenteel, maar bij vlagen ronduit bizar. Of Videoland het zal tonen is niet zeker, maar seizoen twee opent met de meest vage 'previously on' ooit. Je krijgt een paar willekeurige beelden te zien van het vorige seizoen waar je als nieuwe kijker geen raad mee zou weten. Maar het zet wel direct de toon.

De losse plotten zijn weer heerlijke mysteries. Er is een lift waar mensen in lijken te verdwijnen, een ziekelijk iemand die op het punt staat te sterven maar toch terug tot leven komt en plots kerngezond is en een klooster waar de bewoners stigmata krijgen. In die laatste aflevering zit een vermoedelijke grap voor Katja Herbers, want ze komt een non tegen die op een briefje schrijft "No English, am Dutch". Nederland is koploper wat betreft Engels kunnen spreken van landen waar het niet de voertaal is.

De rode draad uit het vorige seizoen die zich hier verder ontwikkelt zorgt alleen maar voor meer prettige frustratie. Antagonist Leland loopt de boel weer enorm te dwarsbomen, krijgt meer invloed over Kristens moeder en wurmt zich zelfs de kerk binnen waar het team werkt. Het zorgt er allemaal voor dat je als kijker niet weet of het nou allemaal aards is of dat er toch iets bovennatuurlijks speelt.

Dit tweede seizoen introduceert een nieuw personage: Sister Andrea, een non in de kerk waar David woont. Vertolkster Andrea Martin (Only Murders in the Building, My Big Fat Greek Wedding) is altijd een genot om naar te kijken en ook hier is ze weer grappig, maar haar personage is tevens iemand die niet met zich laat sollen. Haar aanwezigheid zal in het derde seizoen alleen maar groter worden.

Het enige minpunt is dat de lol er een beetje van af is wat betreft Kristens vier dochters. Tenminste, hoe die meiden zich als groep gedragen. Al in het vorige seizoen is het gebruikelijk dat de kinderen door elkaar heen praten. Daar kon je even om lachen, maar inmiddels wekt dat gekwebbel milde irritatie op.

De rest is weer televisie van de bovenste plank, zoals we inmiddels van producenten Robert en Michelle King gewend zijn. Evil blijft ook een serie die het voor elkaar krijgt om de meest doorgewinterde horrorfan heel af en toe een geslaagd schrikmoment voor te schotelen, zelfs wanneer je weet dat er een aan zit te komen. Deze serie is in alles zodanig geslaagd (scripts, acteren, camerawerk, enzovoort) dat je zou haast denken dat de makers een pact met de duivel hebben gesloten.

★★★★★

Evil is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo luidt de korte 'Guardians'-film van Disney+ de derde bioscoopfilm in
Films / Nieuws

Zo luidt de korte 'Guardians'-film van Disney+ de derde bioscoopfilm in

Zonder 'The Holiday Special' gezien te hebben, raak je waarschijnlijk de draad kwijt in het laatste deel van 'Guardians'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wil je Guardians of the Galaxy vol. 3 zien? Dan is het handig om up-to-date te blijven met de recente ontwikkelingen. Deze komen aan bod in The Guardians of the Galaxy Holiday Special op Disney+.

Hond met psychische krachten


'Als je de Holiday Special kijkt, kom je erachter wat de Guardians in de tussentijd hebben gedaan en waar ze zijn geweest', vertelt regisseur James Gunn via de podcast van Comic Book. Hij ligt al een tipje van de sluier op: 'Ze hebben een nieuw ruimteschip genaamd Bowie. En er is een hond met telekinese.' Aldus James Gunn.



Paard van Troje


The Special is komischer dan de film en is, volgens de regisseur, essentieel om belangrijke zaken voor Vol. 3 aan het licht te brengen. Zo is er geen tijd verspild aan uitleg tijdens het begin van de nieuwste film.



Niet de draad kwijt


Dit betekent ook dat het je zonder de Holiday Special gezien te hebben waarschijnlijk de draad kwijt gaat raken in de laatste film van de Guardians of the Galaxy-reeks. Het duurt nog even voordat deze in de bios draait. De Holiday Special is nu al te zien via Disney+.









Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans kunnen geen genoeg krijgen van 'The Last of Us' aflevering 7
Series / Nieuws

Fans kunnen geen genoeg krijgen van 'The Last of Us' aflevering 7

Het trieste verhaal van Ellie en Riley heeft iedereen heel erg geraakt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste aflevering van The Last of Us was heel anders dan alle afleveringen die we hiervoor hebben gezien. De serie sprong namelijk een aantal jaar terug in de tijd om het verleden van Ellie te laten zien.

Voor deze aflevering was er nog redelijk weinig bekend over Ellie. Het leven van Joel is bekend geworden door de afleveringen heen en zelfs van Tommy kregen we een heel achtergrondverhaal.

Toch bleef Ellie's verleden redelijk mysterieus. Het enige wat echt bekend was, is dat ze bij FEDRA zat. In de aflevering "Left Behind" is daar allemaal verandering in gekomen en nu krijgen fans geen genoeg van Ellie en Riley.

Het leven van Ellie voor Joel


De aflevering liet de vriendschap tussen Ellie en Riley zien, Ellie's eerste zoen en uiteindelijk ook hoe ze besmet is geraakt.

Riley neemt Ellie namelijk in het holst van de nacht mee naar een oude speelhal. Dan blijkt het dat daar Infected zijn en beide meiden worden besmet en helaas kan maar één iemand het overleven.

Fans kregen geen genoeg van dit duo en deelden hun reacties op Twitter. Bekijk deze hieronder en stream The Last of Us op HBO Max.













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer aflevering 8 'The Last of Us' laat originele Joel zien in een hele andere rol
Series / Nieuws

Trailer aflevering 8 'The Last of Us' laat originele Joel zien in een hele andere rol

In aflevering 8 komt de welbekende stem van de originele Joel terug.

We zijn alweer aangekomen bij de op één na laatste aflevering van de hitserie The Last of Us. De teaser trailer voor aflevering 8 is weer te zien. Deze keer met de acteur die eigenlijk Joel zou spelen.

In aflevering sprongen we een hele tijd terug in de tijd voor Ellie's verhaal. Dit betekende dat we een extra aflevering moesten wachten om erachter te komen hoe het precies met Joel gaat.

Joel en Ellie waren namelijk naar Colorado gegaan, maar Joel is in een gevecht geraakt in zijn buik. Ze zijn helemaal alleen en alle medische zorg komt dus op Ellie aan.

Een bekende stem in de trailer


De trailer laat zien dat Joel nog steeds worstelt met zijn bijna fatale wond. Ellie heeft ondertussen een groep overlevenden gevonden die bij de aanval betrokken waren. Zij beloven Ellie een veilige plek in hun groep.

Één van de overlevenden zou eigenlijk een veel grotere rol hebben. Troy Baker, die nu James speelt, was namelijk de originele stem-acteur van Joel. Uiteindelijk kreeg hij niet zijn oude rol terug in de serie en nu speelt natuurlijk Pedro Pascal de geliefde Joel.

Bekijk hieronder de trailer en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met maar liefst 14 nieuwe series waaronder 'De zaak Menten'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met maar liefst 14 nieuwe series waaronder 'De zaak Menten'

Deze week is er op Netflix veel ruimte voor familie, animatie en een hoop drama en misdaad.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

De zaak Menten (seizoen 1)



Verschijnt op: 2 maart
Genre: Biografie / Drama / History
Kijk op Netflix

Synopsis: Het verhaal van de Nederlandse journalist Hans Knoop en zijn strijd om de waarheid te achterhalen over de tweede-wereldoorlogmisdadiger Pieter Menten.





Sex/Life (seizoen 2)



Verschijnt op: 2 maart
Genre: Komedie / Drama / Romantiek
Kijk op Netflix

Synopsis: Een moeder uit een voorstad gaat op een fantasievolle terugblik en zorgt ervoor dat haar huidige bestaan als getrouwde vrouw om ramkoers gaat maar haar wilde verleden.





The Flash (seizoen 9 - aflevering 4-5)



Verschijnt op: 3 maart
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Nadat hij wordt getroffen door bliksem ontwaakt Barry Allen uit zijn coma en ontdekt dat hij nu de gave bezit om supersnel te zijn. Zo wordt hij The Flash en gaat het gevecht met de criminaliteit aan in Central City.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

28 februari: Perfect Match (seizoen 1C) - Reality TV / Spelshow / Romantiek - Stellen doen op een bijzondere manier aan een datingshow. Ze kijken hoe ze als stel de strijd aan kunnen gaan tegen andere stellen.

28 februari: Too Hot to Handle Germany (seizoen 1) - Spelshow / Reality-TV / Romantie - Tien uitzonderlijk knappe vrijgezellen ontmoeten elkaar in een tropisch paradijs. Zonder het te weten moeten ze om de prijs van €200.000 te winnen totaal geen seks hebben.

1 maart: Cheat (seizoen 1) - Spelshow / Reality-TV - Deze quizshow is net iets anders dan je gewend bent. Om de geldprijs te winnen moet er flink valsgespeeld worden. Er is echter één regel: je mag niet betrapt worden.

1 maart: Entreví­as (seizoen 2) - Actie / Avontuur / Criminaliteit - Als zijn tienerdochter slachtoffer worden van drugsdealers die de wijk overnemen, neemt een oorlogsveteraan die er klaar mee is het heft in eigen handen.

2 maart: Incastrati (seizoen 2) - Komedie / Criminaliteit - Nadat twee hopeloze TV technici op een moordzaak stuiten zijn het elke stap die ze nemen die ze alleen maar in grotere problemen brengen.

2 maart: L'Affaire Fourniret: Dans la tête de Monique Olivier (seizoen 1) - Documentaire / Criminaliteit - Tussen 1987 tot 2003 probeerde Michel Fourniret zijn nalatenschap vast te leggen als Frankrijk's meest beruchte moordenaar. Zijn vrouw had echter een alternatief motief: was ze een pion of een deelnemer?

2 maart: Masameer County (seizoen 1) - Animatie / Komedie / Drama - Een humoristische blik op het veranderen van Saudi. Dit seizoen staat in het teken van wereldwijde media-oorlog, een langdurige stammen geschil en gezondheidsproblematiek dat net iets te ver gaat.

2 maart: The Interest of Love (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Drama / Romantiek - Vier mannen en vrouwen werken samen bij een bank en raken verstrikt in een gecompliceerde romantische verhouding als ze ontdekken hoe ver ze willen gaan voor de liefde.

3 maart: Next in Fashion (seizoen 2) - Reality-TV - 18 couturiers strijden om de prijs van 250.000 dollar en de kans om een nieuwe kledinglijn te starten met Net-a-Porter.

6 maart: Ridley Jones (seizoen 5) - Animatie / Komedie / Avontuur - Een nieuwsgierige jonge RIdley en haar vrienden moeten de geheimen van het museum van nationale geschiedenis beschermen en de geheime magische krachten geheimen houden. Alles komt namelijk 's avonds tot leven.

6 maart: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 9) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze belofte van 'The Last of Us'-makers wordt vervuld als de serie succesvol zou blijken
Series / Nieuws

Deze belofte van 'The Last of Us'-makers wordt vervuld als de serie succesvol zou blijken

Alsof de makers van HBO's hitserie het al van te voren hadden zien aankomen.

Het zou een bewerking worden van een van de meest populaire videogames aller tijden. Daarnaast zou het nog eens onder de vleugels van HBO geproduceerd worden. De makers hadden één bepaalde belofte gemaakt als de serie ook echt succesvol zou worden.

De samenwerking tussen de maker van HBO's hitserie Chernobyl Craig Mazin en de originele maker van Naughty Dog's videogame The Last of Us Neil Druckmann is alleen maar een succes te noemen. Nog voor de serie aan het einde is, is het al een van de meest populaire videobewerkingen tot een serie ooit. Reden genoeg om een belofte vooraf te maken.

Allebei een matchende tattoo


Na alle inhoudelijke voorbereidingen hebben Mazin en Druckmann al voor het uitkomen van de serie belooft om als de serie daadwerkelijk succesvol zou blijken, ze allebei een tatoeage zouden nemen van Ellie's bekende stiletto-mes. Nu het succes daadwerkelijk daar is zal het maar een kwestie van tijd zijn voordat we beide met een gloednieuwe tattoo zullen zien.

Het idee is blijkbaar gekomen toen de twee tijdens een diner in een restaurant hun ideeën bespraken voor de serie en er een serveerster voorbij kwam die haar tatoeages liet zien. Het bleek overigens niet zomaar een tattoo. De serveerster was blijkbaar fan van de originele games and had een tattoo met de slogan 'Endure and Survive', één van de titels uit de serie.

Kijk alle afleveringen van The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maart wordt dé maand van Britse crimeseries op NPO Plus
Series / Nieuws

Maart wordt dé maand van Britse crimeseries op NPO Plus

Komende maand komen er meerdere sterke Britse series uit bij de NPO.

De Britse successerie The Responder met Martin Freeman was nog maar het startschot van veel mooie Britse series op NPO Plus. Bekijk hieronder welke er allemaal in maart uitkomen op de NPO of bij NPO Plus.

Endeavour Morse 8 | KRO-NCRV | Vanaf 23 februari te bingen op NPO Plus, vanaf 4 maart op NPO2



In de Britse politieserie lossen de rechercheurs Thursday, Morse en Strange een aantal mysterieuze misdrijven op in Oxford. De eerdere seizoenen zijn nu al te streamen op NPO Plus.



Without Sin | KRO-NCRV | Vanaf 25 maart bingen op NPO Plus, wekelijks op NPO2



Drie jaar na de moord op haar dochter wil de moordenaar dat Stella hem opzoekt in de gevangenis. Wanneer ze ingaat op zijn verzoek, heeft hij een verhaal dat aanleiding geeft om op onderzoek uit te gaan. Het is het begin van een bloedstollende jacht naar de waarheid.



Stonehouse | KRO-NCRV | Vanaf 30 maart bingen op NPO Plus, vanaf 31 maart wekelijks op NPO2



Dit driedelige drama volgt het leven van de in ongenade gevallen Labour-politicus John Stonehouse, een hooggeplaatste minister in de regering van premier Harold Wilson. In november 1974 verdween de politicus van een strand in Florida, een keurig gevouwen stapel kleren achterlatend. Zijn eigen dood in scène zetten bleek echter lastiger dan verwacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix en SkyShowtime brengen ons deze week een hoop humor om te streamen
Films / Nieuws

Netflix en SkyShowtime brengen ons deze week een hoop humor om te streamen

In deze nieuwe week zijn er een aantal films nieuw te streamen bij Netflix en SkyShowtime. Hou je van humor? Dan zit je deze week goed.

Vorige week zagen we een hoop diversiteit. Deze week blijven we een beetje in het thema humor hangen met alles wat nieuw te streamen is. Van animatie tot stand-up comedy.

Netflix


Deze week brengt Netflix ons twee films om te streamen.

Vanaf dinsdag 28 februari kunnen we A Whole Lifetime with Jamie Demetriou streamen bij de dienst.

Een baarmoeder met uitzicht. De ongemakken van volwassenheid. De toch niet zo gouden jaren. Verken alle levensfasen met Jamie Demetriou in deze muzikale comedyspecial.



Nog meer bij Netflix deze week in dezelfde soort categorie. Vanaf zondag 5 maart komt Netflix met Chris Rock: Selective Outrage. Deze kan je vanaf die dag hier streamen.

Chris Rock schrijft comedygeschiedenis terwijl hij in realtime stand-up treedt voor het eerste wereldwijde livestreaming-evenement van Netflix.



SkyShowtime


SkyShowtime lijkt ook deze week het humoristische thema mee te gaan. Wel een ander soort humor want daar kan je vanaf 28 februari Minions: Rise of Gru streamen.

In het hart van de jaren zeventig, te midden van wijd uitlopende spijkerbroeken, groeit Gru op in de buitenwijken. Gru, een fanboy van een superschurk-supergroep die bekend staat als de Vicious 6, bedenkt een plan om slecht genoeg te worden om zich bij hen aan te sluiten. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn trouwe volgelingen, de Minions, die chaos veroorzaken. Samen zetten Kevin, Stuart, Bob en Otto hun vaardigheden in terwijl zij en Gru hun eerste hol bouwen, experimenteren met hun eerste wapens en hun eerste missies uitvoeren.



Overzicht


Om alles ook goed overzichtelijk terug te kunnen zien, hier even een lijstje met alles bij elkaar.

Netflix
Dinsdag 28 februari, A Whole Lifetime with Jamie Demetriou
Zondag 5 maart, Chris Rock: Selective Outrage

SkyShowtime
Dinsdag 28 februari, Minions: Rise of Gru
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poster 'Yellowjackets' seizoen 2 is behoorlijk maf
Series / Nieuws

Poster 'Yellowjackets' seizoen 2 is behoorlijk maf

"Je ziet het, je begrijpt het, maar ik denk niet dat je ooit zo'n soort televisie hebt gezien"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een nieuwe poster voor het tweede seizoen van Yellowjackets ziet er vreemd en dreigend uit.

Wanneer een vliegtuig met het meisjes voetbalteam van een middelbare school in New Jersey neerstort, moeten de overlevenden zich 19 maanden lang zien te redden.

Zo begint het eerste seizoen van de show Yellowjackets, gemaakt door Ashley Lyle en Bart Nickerson.

Een nieuwe poster voor het tweede seizoen suggereert dat de serie alleen maar gekker gaat worden.



Voorgerecht


In de 19 maanden dat het team gestrand is wordt kannibalisme niet geschuwd. Het idee voor Yellowjackets kwam dan ook voor een deel door de historische overlevingsverhalen als de Donner Party in de 19e eeuw en het vliegtuigongeluk in de Andes in 1972.

Met de zin "Herfst was nog maar een voorgerecht" wordt de aandacht van het tweede seizoen mogelijk nog meer op het kannibalisme gelegd.



Nog bloederiger


Dat het er in seizoen twee nog heviger aan toe zal gaan bevestigt ook actrice Sophie Nélisse.

"Er zijn scènes in het tweede seizoen die zijn zo grafisch dat we [de cast] elkaar aankeken en dachten 'wat de fuck zijn we aan het doen?'" vertelt Nélisse.

"Je ziet het, je begrijpt het, maar ik denk niet dat je ooit zo'n soort televisie hebt gezien," gaat ze verder.

Het tweede seizoen van Yellowjackets zal op 24 maart te zien zijn bij Showtime.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ster uit 'The Mandalorian' geschokt door rol in seizoen 3
Series / Nieuws

Ster uit 'The Mandalorian' geschokt door rol in seizoen 3

Deze 'The Mandalorian'-actrice had nooit verwacht terug te keren in het nieuwe seizoen.

Het derde seizoen van The Mandalorian is vanaf volgende week te zien. In het seizoen zullen we veel bekende gezichten zien terugkeren, waaronder dat van actrice Katy O'Brian. Dit was voor haar echter één grote verrassing.

Sinds vorige week draait de film Ant-Man and the Wasp: Quantumania in de bioscoop, waarin O'Brian de rol van Jentorra speelt. Ook kun je haar kennen van rollen in verschillende andere films en series, waaronder die van een communicatieofficier in het tweede seizoen van Star Wars: The Mandalorian.

Onverwachtse terugkeer


Het derde seizoen van de geliefde Disney+-serie verschijnt volgende week, waarin het personage van O'Brian weer te zien is. Onlangs vertelde ze aan Collider dat ze geschokt was om terug te keren in de rol:

"Het was een complete verrassing... Het ding met The Mandalorian is dat je nooit weet wat er gaat gebeuren. Ze laten je regels op verschillende manieren lezen. Misschien ben je slecht, misschien ben je goed".

"Dus ze laten je het gewoon op verschillende manieren lezen en als je het eindproduct ziet, denk je: 'O, oké. Ik denk dat dit nu mijn karakter is.' Ze zijn zo geheimzinnig dat je nooit weet wat er aan de hand is. Nooit. En ik ben gewoon erg dankbaar dat ik altijd in staat en bereid ben om het voorstel aan te nemen en ze zijn meestal ook erg flexibel".

Seizoen 3 van The Mandalorian is vanaf 1 maart te zien op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie 'Avatar' krijgt update van James Cameron
Series / Nieuws

Tv-serie 'Avatar' krijgt update van James Cameron

Een 'Avatar'-serie lijkt een goed idee, maar is het haalbaar?

Nu Avatar meerdere filmdelen en pretparkattracties heeft, is het onvermijdelijk dat mensen filmmaker James Cameron vragen of zijn Avatar-films de sprong naar het kleine scherm kunnen maken. Zijn antwoord hierop is dat het nog wel even kan duren.

Een serie lijkt een logische volgende stap voor het Avatar-universum. Door de wereld naar de tv te brengen, zou het wachten tussen films immers minder lang duren en zou het verhaal "actief" blijven in de publieke verbeelding terwijl Cameron aan zijn derde en vierde (misschien wel vijfde?) film in de serie werkt.

Over vijf jaar?


Er is echter wel een groot obstakel. Volgens Cameron is er op het moment niet de technologie die er moet zijn om een spin-off van Avatar eruit te laten zien zoals hij zou willen.

Cameron zei het volgende tegen de Los Angeles Times:

"Op dit moment is het economisch gezien niet logisch om een van onze CG-hoofdpersonages een spin-off te geven op tv. Maar de kosten van deze dingen zullen geleidelijk dalen naarmate we machine deep learning in de processen introduceren en ze meer geautomatiseerd maken. Vraag het me over vijf jaar nog eens".

Helaas komt er voorlopig dus nog even geen Avatar-serie, maar hopelijk wel in de toekomst.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Umbrella Academy' kaapt deze ster uit 'The Last of Us'
Series / Nieuws

'The Umbrella Academy' kaapt deze ster uit 'The Last of Us'

Het is niet de eerste keer dat Offerman en Mullally samen in een serie te zien zijn

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Nick Offerman, misschien wel het meest bekend door zijn geweldige rol als Ron Swanson in Parks & Recreation, is op dit moment veel gevraagd.

The Last of Us


Door alle hype rond The Last of Us en de fenomenale derde aflevering waarin Offerman een glansrol vervulde is de acteur nu nog bekender.

Offerman was al een drukbezet man. Hij verleende zijn stem aan Sing 2 en twee afleveringen van The Simpsons. En verscheen als zichzelf in The Good Place.



Umbrella Academy


En nu is hij, samen met zijn vrouw Megan Mullally, gecast in het vierde en laatste seizoen van The Umbrella Academy.

Het is niet de eerste keer dat Offerman en Mullally samen te zien zijn. In Parks & Recreation speelde Mullally 'Tammy 2', de ex-vrouw van Ron Swanson. Door de serie heen hebben Ron en Tammy 2 een toxische relatie.



Interview


Megan Mullally, die ook te zien is in de serie Party Down sprak met de pers over hun casting.

"Ik bedoel, de deal is nog niet rond, maar laten we doen alsof," zegt Mullally.
Ook vertelt ze dat zij en Offerman "twee zachtaardige college professoren" spelen.

Het vierde seizoen van The Umbrella Academy wordt nu gefilmd. Wanneer de serie op Netflix staat is nog niet zeker. Uiteraard zullen we het hier laten weten.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.