search
Dood 'Star Wars'-personage herrijst in 'The Mandalorian' seizoen 3
Series / Nieuws

Dood 'Star Wars'-personage herrijst in 'The Mandalorian' seizoen 3

Een personage uit het eerste seizoen van The Mandalorian maakte een terugkeer in de seizoen 3 première.

The Mandalorian is officieel weer van start gegaan op Disney Plus. Het derde seizoen betekende echter niet alleen de terugkeer van ieders favoriete Mandalorian en zijn kleine groene sidekick, maar ook van een ander personage...

Spoilers voor The Mandalorian seizoen drie aflevering één! Hierin zagen we namelijk de robot IG-11 terugkeren, die we voor het laatst zagen in de seizoensfinale van het eerste seizoen.

The Mandalorian seizoen 3


IG-11 was een bounty hunter droid die we kennen sinds de allereerste aflevering van de serie. Daarin kreeg hij net als Mando de taak om de bounty uit te schakelen, wat aan het einde van de aflevering een piepklein groen beestje bleek te zijn: Grogu.

De robot, zo emotieloos als hij is, stond op het punt om zijn taak uit te voeren, toen Mando hem neerschoot. Hij wilde Grogu niet om zeep helpen. En zo ging The Mandalorian van start.

Als nursing droid werd IG-11 echter opnieuw geprogrammeerd, om voor de baby te zorgen. Aan het einde van het eerste seizoen gaf de droid zijn 'leven' om de crew te redden.

Maar nu, in de eerste aflevering van The Mandalorian seizoen drie, keert hij terug. Eerst met een standbeeld op de planeet Nevarro, waar Carl Weathers' personage Greeg Karga inmiddels de High Magistrate is geworden.

In de aflevering probeert Mando hem te herstellen tot zijn oude glorie, maar wanneer de robot nieuw leven in geblazen wordt blijkt hij zijn originele doelstelling opnieuw te willen bereiken: het vernietigen van de baby. Hij is weer een hunter, geen nursing droid.

Mando schiet hem opnieuw neer, maar dit is hoogstwaarschijnlijk niet het einde van IG-11 in The Mandalorian seizoen 3. Din Djarin is namelijk vastberaden om een nieuw memory circuit voor de droid te vinden, zodat hij alsnog zijn taak als voorheen kan vervullen.

The Mandalorian is nu te zien op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen