search
Netflix heeft een true crime-docuserie over de neergang van een dynastieke familie te pakken

Netflix heeft een true crime-docuserie over de neergang van een dynastieke familie te pakken

Netflix komt met een gedetailleerde docuserie over de geheimen van de advocatenfamilie Murdaugh.

Valeria Milić
In de Amerikaanse staat South Carolina is onlangs een groot proces ten einde gekomen. Een prominent lid van de gemeenschap, de advocaat Alex Murdaugh, werd hierin schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw Margaret ("Maggie") en hun zoon Paul. Dit was de conclusie van een verhaal dat aan het fantastische grenst.

De docureeks bestaat uit drie afleveringen, en je kunt de trailer onderaan bekijken. Het bijzondere van deze reeks is dat de makers het hele verhaal compleet hebben. De familie Murdaugh was zo machtig dat ze het gehele bestuursapparaat uiteindelijk in hun zak hadden.

Alleenheersers


Het verhaal van de Murdaughs begint in 1910, toen Randolph Murdaugh een advocatenkantoor begon in South Carolina. Dit was in de zogeheten Low Country-regio, in het zuidoosten van de VS aan de kust. Door de jaren heen wisten de Murdaughs een machtspositie op te bouwen. De familie had werkelijk overal een dikke vinger in de pap. Zowel wat betreft het bestuur, de politie en de rechterlijke macht. De facto waren zij alleenheersers.

Ineenstortend kaartenhuis


Hoe machtig de Murdaughs ook waren, zij waren ook instabiele mensen. Vader Alex kampte met een verslaving aan opiaten, waar hij bakken vol met geld aan uitgaf. Om deze verslaving te bekostigen fraudeerde hij op grote schaal. Zoon Paul stond bekend als een ongeleid projectiel met een kwade dronk. Hun politieke en economische dynastie was uiteindelijk een wankel kaartenhuis geworden.

De documentaire gaat van start met de verdachte omstandigheden rondom de dood van de 19-jarige Mallory Beach. Zij was een vriendin van zoon Paul, die tijdens een boottochtje op de rivier de Beaufort, in 2019, van boord sloeg en verdronk.

Oplichterij, fraude en moord


Van daaruit wordt verteld hoe de gebeurtenissen escaleren, met als gevolg de dood van Alex's vrouw Maggie en zoon Paul. Beiden werden doodgeschoten op het landgoed van de Murdaugh's, waarvoor Alex nu veroordeeld is.

De vele gesprekken met alle mogelijke betrokkenen, zowel vrienden als autoriteiten, geven gedetailleerde informatie. Er zijn privé-opnames te zien en te horen en reconstructies gemaakt die tot op heden nog niet bij het grote publiek bekend waren. Op deze manier wordt een beeld geschetst van een familie die zich jarenlang boven alles en iedereen verheven waande.

Kijk Murdaugh Murders: A Southern Scandal op Netflix.
Aanbevolen artikelen