search
Tease over de terugkeer van oude bekenden in 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Tease over de terugkeer van oude bekenden in 'Doctor Who'

Behalve David Tennant als de Veertiende Doctor kunnen we meer oude bekenden verwachten.

Op een screening van de Doctor Who-aflevering The Sea Devils liet actrice Katy Manning een opvallende hint vallen. Manning speelde de Companion Jo Grant van de Derde Doctor (Jon Pertwee).

Inmiddels is bekend dat David Tennant en Catherine Tate terugkeren in de specials die we in november te zien krijgen. Als we Manning mogen geloven zijn zij echter niet de enigen.

Oude bekenden en spin-offs


Nu Disney de 'Doctor Who'-franchise onder zijn hoede heeft genomen, zijn de mogelijkheden uiteraard groter geworden. Manning's opmerking dat er spin-offs aan zitten te komen bevestigt eerdere uitlatingen van showrunner Russel T. Davies. De vraag is echter welke oude bekenden we terug zouden kunnen zien.

Mysterieuze antagonist


Eén optie is de Celestial Toymaker. Deze mysterieuze antagonist verscheen in 4 afleveringen in seizoen 3 (1966). Jammer genoeg is slechts één aflevering bewaard gebleven in de archieven van de BBC. De nieuwste trailer laat Neil Patrick Harris in de rol van tegenstander zien. Fans speculeren dat The Doctor zijn oude tegenstander weer tegengekomen is.



Dochter en kleindochter


Verder zijn daar dochter Jenny (gespeeld door Tennant's vrouw Georgia Moffat-Tennant) en kleindochter Susan (Carole Ann Ford). Hoewel Moffat-Tennant in een interview met Digital Spy aangaf dat Jenny's verhaal in principe rond is, staat zij wel open voor een terugkeer. Jenny verscheen in aflevering 8 van seizoen 4.

Tot slot is daar kleindochter Susan, uit het allereerste begin van de serie. Susan is tot op heden niet in de serie teruggekeerd, wel in de hoorspelen en in 'Doctor Who'-boeken.

Doctor Who is klaar voor een nieuwe fase waarbij het er naar uitziet dat het Whoniverse verder uitgebouwd gaat worden.

Je kunt de eerste tien seizoenen van Doctor Who zien op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen