search
'Saturday Night Live'-video over een wel erg onverwachte verfilming
Series / Video/clip/featurette

'Saturday Night Live'-video over een wel erg onverwachte verfilming

Het beroemde 'Saturday Night Live' laat een featurette zien van hun denderende game-verfilming.

Het Amerikaanse programma Saturday Night Live werkt in een hoog tempo. Wekelijks wordt een compleet nieuwe show gemaakt. De sketches die hiervoor worden opgenomen kunnen behoorlijk arbeidsinstensief zijn, helemaal als er special effects in het geding zijn.

SNL wist zichzelf te overtreffen wat de hilarische Mario Kart-parodie betreft. Dat filmpje kun je hier zien. De featurette onderaan toont echter hoe het team erin slaagde om zo'n kwalitatief hoogstaande sketch te maken in drie dagen tijd.

Mike Diva


De bekende special effects artiest Mike Diva was één van de makers. De knipoog is uiteraard naar de game-verfilming The Last of Us, met Pedro Pascal als Mario. De sketch zelf, een mengelmoes van live action en CG, geeft een 'duistere' versie weer van de vrolijke game met Mario, Luigi en Princess Peach. Daarnaast is deze ook technisch solide te noemen.

Live-action en CG


Op dinsdagavond zie je hoe het productieteam overlegt over de hoofdlijnen. Diva vertelt vervolgens hoe hij met zijn collega's de achtervolgingen met speelgoedautootjes had nagespeeld om een idee te krijgen hoe alles eruit ging zien. Waar sommige sets gebouwd werden, zijn andere onderdelen geheel of gedeeltelijk CG.

Deze blik achter de schermen geeft goed weer wat er allemaal komt kijken bij het maken van een korte parodie over Mario en Luigi.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen