search
'Saturday Night Live' neemt 'Downton Abbey' flink op de hak
Series / Celebrity

'Saturday Night Live' neemt 'Downton Abbey' flink op de hak

Voor de opening van het nieuwe seizoen gaat 'SNL' los met een parodie op de keurige Britse serie en film 'Downton Abbey'.

De Britse serie Downton Abbey heeft al veel tv-shows geïnspireerd voor parodieën. The Tonight Show met Jimmy Fallon en The Colbert Report gingen Saturday Night Live onder andere voor.

Voor de seizoensopening van SNL keert Downton Abbey terug bij de première uitzending als parodie. In de eerste aflevering van de serie, bespotte de parodie de nieuwe film van Donwton Abbey met een neptrailer. In de hoofdrollen waren te zien Cecily Strong als Lady Mary, Kate McKinnon als Violet, Beck Bennett als Carson en nieuw cast-lid Chloe Fineman als Lady Edith.

Lees ook: Cast Downton Abbey: "Nieuw seizoen is te veel van het goede"

"De geliefde televisieshow is nu een speelfilm en gaat vooral over schoonmaken", plaagt de trailer. Om eerlijk te zijn, besteedt Downton Abbey ook veel tijd aan de huishoudelijke voorbereidingen voor een koninklijk bezoek aan het landhuis. "Was de inzet van de show altijd al zo laag?" aldus een nep-criticus in de parodie van SNL.

Veel fans van de tv-serie gaan naar de bioscoop om te zien hoe het verder gaat met het reilen en zeilen op het landgoed en hun geliefde karakters. Voor het grotere publiek is het een kans om parodie en satire te schrijven over de deftige Britse bezigheden.

Voor Saturday Night Live is dit al het 45e seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen