search
Heibel rondom Viaplay neemt toe door blunders en technische storingen
Series / Streaming-diensten

Heibel rondom Viaplay neemt toe door blunders en technische storingen

Er wordt flink geblunderd tijdens het eerste F1-weekend, maar niet door de coureurs.

Viaplay heeft afgelopen weekend veel wat kritiek te verduren gehad. Wat een spetterend eerste Formule 1-weekend had moeten worden voor de abonnees van Viaplay, werd een stuk minder spectaculair door technische problemen aan de kant van de Scandinavische streamingdienst.

Een bijzonder groot voordeel van de redelijk nieuwe streamingdienst is dat ze sportevenementen live uitzenden, waaronder de Formule 1. Het zorgde voor vele geïnteresseerde Nederlanders, die een abonnement hebben afgesloten. De uitzendrechten zijn prijzig, en daardoor kan Viaplay aan zijn abonnees een flinke maandprijs vragen om de races live te kunnen kijken.

Om de races te kijken zijn er twee opties mogelijk. Als men via de providers Ziggo, KPN, T-Mobile, Solcon, Delta of Caiway een Viaplay-abonnement heeft afgesloten, kunnen grote live-evenementen worden bekeken via het lineaire kanaal Viaplay Xtra. Wie via de dienst zelf een abonnement heeft afgesloten, heeft geen toegang tot dit kanaal en moet via het platform de sportevenementen bekijken.

Kuren op het platform


Wat er gebeurde bij de races afgelopen weekend, is dat meerdere kijkers op het platform flinke hinder ondervonden. Ze konden plots niet inloggen of zagen dat de livestream haperde. Een stroom aan klachten op sociale media volgde.


Een soortgelijk probleem deed zich voor tijdens het vorige F1-seizoen, maar veel oplossingen zijn er niet geboden door de klantenservice van Viaplay. Ook waren veel mensen niet te spreken over het commentaar.


Nog meer heibel bij Viaplay


Ook op een geheel ander gebied was het vorige week raak voor Viaplay. Meerdere abonnees konden plots niet meer inloggen na twaalf maanden, terwijl zij dertien maanden beloofd hadden gekregen bij een speciale deal een jaar geleden.


Viaplay heeft aangegeven dat gedupeerden contact kunnen opnemen voor een kleine compensatie. Alleen degenen die zich meldden zullen echter geholpen worden. Samen met recente prijsverhogingen voor abonnees zit het voor de Viaplay-abonnees even niet mee. Hopelijk kan de sensatie van het nieuwe F1-seizoen troost bieden.

Aanbevolen artikelen