search
Jenna Ortega kaart nog meer problemen aan bij opnames 'Wednesday'
Series / Nieuws

Jenna Ortega kaart nog meer problemen aan bij opnames 'Wednesday'

De actrice moest voet bij stuk houden om haar personage trouw te blijven.

Jenna Ortega moest soms haar professionaliteit laten vallen om haar personage trouw te blijven, zo vertelde de actrice tijdens een podcast. Dit gebeurde wel soms tegen de intentie van de schrijvers in, maar leverde uiteindelijk een serie die wereldwijd de harten van duizenden heeft veroverd.

Dit is niet de eerste onthulling die Ortega heeft gedaan over de opnames van de Netflix-serie Wednesday, die is gebaseerd op de griezelige The Addams Family. Eerder vertelde ze dat ze onder onmenselijke druk stond om zich zo goed mogelijk in te leven in haar rol, waartoe cellolessen tot diep in de avond behoorden.

Nu komt ze met een ander nieuwtje, dat laat zien dat ze soms ook voor haar rol als Wednesday heeft moeten vechten. Er waren momenten, dat ze zich genoodzaakt voelde om enkele regels dialoog te veranderen, die volgens haarzelf dichter bij haar personage lagen.Voet bij stuk gehouden op de set


De actrice, die al eerder te zien was in horrorfilms als Scream IV, deelde tijdens de podcast Armchair Expert: "Ik denk niet dat ik ooit mijn voet op een set heb moeten zetten op de manier waarop ik dat bij 'Wednesday' moest doen, want het is zo makkelijk om in die categorie te vallen, vooral bij dit soort shows."

Ze vervolgde: "Er waren momenten op die set waarop ik zelfs onprofessioneel werd in de zin dat ik gewoon lijnen begon te veranderen. De scriptbegeleider dacht dat ik met iets aparts bezig was, en dan moest ik met de schrijvers gaan zitten en dan hadden ze zoiets van: 'Wacht, wat is er met de scène gebeurd?' En dan moest ik gaan uitleggen waarom ik bepaalde dingen niet kon doen."Beschermend over het personage


Ze vertelde verder: "Alles wat [Wednesday] doet, alles wat ik moest spelen, was helemaal niet logisch voor haar personage. Dat ze in een driehoeksverhouding zat, sloeg nergens op. Er was een zin over een jurk die ze moet dragen voor een schoolfeest en ze zegt: 'Oh mijn god, ik vind hem prachtig! Ik kan niet geloven dat ik dat zei. Ik haatte mezelf letterlijk. En ik moest zeggen: 'Nee, dat kan niet.'"

Ze stelde:"Ik werd heel, heel beschermend over haar. Je kunt niet een verhaal leiden en geen emotionele boog hebben, want dan is het saai en vindt niemand je leuk. En Wednesday is een tiener," zei ze. "Als je klein bent en je zegt morbide, beledigende dingen, is het grappig en vertederend en 'Aww, je weet niet beter'. Maar als je een tiener wordt, is het: 'Nu ben je vervelend en je weet het.' Er is minder excuus."

Een tweede seizoen van Wednesday werd in januari 2023 aangekondigd met onderstaande video, maar een releasedatum is er helaas nog niet.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen