search
 'House of the Dragon' heeft deze grote verrassingen in petto
Series / Nieuws

'House of the Dragon' heeft deze grote verrassingen in petto

Tijdens een recente Q & A in Los Angeles werden grote verrassingen bekendgemaakt voor seizoen 2.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tijdens een recente FYC-screening in Los Angeles, waarbij schrijver George R.R. Martin ook aanwezig was, deed showrunner Ryan Condal een vurige verrassing uit de doeken.

Aflevering 8, getiteld The Lord of the Tides, werd vertoond. Tevens vond na afloop een Q & A plaats tussen castleden, Condal en natuurlijk Martin zelf. Condal maakte bekend dat we in seizoen 2 maar liefst vijf nieuwe draken mogen verwelkomen.


Dans der Draken


De Dans der Draken, de onderlinge strijd tussen de Targaryens om de IJzeren Troon, staat op het punt om in alle hevigheid los te barsten. Lucerys (Elliot Grihault) en zijn draak Arrax zijn omgekomen in het gevecht met Aemond (Ewan Mitchell). Rhaenyra's (Emma D' Arcy) fractie is met andere woorden al een draak kwijt.

Nieuwe draken


De vraag rijst welke vijf draken dit mogelijk kunnen zijn. In aflevering 8 noemt Daemon (Matt Smith) er al een aantal bij naam. Moondancer is Baela Velaryon's (Bethany Antonia) draak. Verder noemt hij draken die niet meer bereden zijn sinds de Targaryen in kwestie overleed: Vermithor, Silverwing en Seasmoke. We maken kennis met Vermithor wanneer Daemon naar zijn grot gaat en het dier toezingt.

Het is redelijk om aan te nemen dat Moondancer, Silverwing en Seasmoke drie van de vijf nieuwe draken zijn. Wat de vierde draak betreft, hierin biedt een eerder interview van Condal met Variety verheldering.

Daeron Targaryen


Hij sprak hierin namelijk over Daeron Targaryen, het vierde kind van koning Viserys (Paddy Considine) en konigin Alicent (Olivia Cooke). Daeron komt voor in Vuur & Bloed, maar was niet in het eerste seizoen te zien. Condal gaf aan dat Daeron zich in Old Town bevindt, samen met zijn draak Tessarion. In het tweede seizoen zullen de kijkers beiden waarschijnlijk te zien krijgen.

Wilde draken


Tot slot heeft Daemon het over de drie wilde draken die op Dragonstone leven. Dit zijn draken die nooit bereden zijn en zo mogelijk nog gevaarlijker zijn dan de Targaryen draken. Wellicht krijgen we één of meer van deze draken te zien.

Gezien het rijke bronmateriaal en de mooi vormgegeven draken zullen de nieuwe 'aanwinsten' zonder enige twijfel bijdragen aan een opwindend en spectaculair tweede seizoen.

Je kunt House of the Dragon zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen