search
Nieuwe serie van HBO Max scoort 100% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Nieuwe serie van HBO Max scoort 100% op Rotten Tomatoes

De nieuwe dramedy 'Rain Dogs' wordt als een juweeltje gezien.

Onlangs ging op HBO Max een kleine maar volgens de critici fijne komedieserie van start over alleenstaande moeder Costello Jones (Daisy May Cooper) en haar dochter Iris (Fleur Tashjian).

Cash Carraway is de schrijver en producent, en kon voor inspiratie uit haar eigen leven putten. Carraway was ooit zelf een alleenstaand ouder in de lagere inkomensklasse. Hierover schreef zij eerder in haar memoir Skint Estate.

Ongewoon gezin


Costello en Iris (Fleur Tashjian) worden hun huis uitgezet in verband met betalingsachterstanden. Moeder en dochter moeten het op welke manier dan ook zien te rooien. Wel is daar Costello's goede vriend Selby (Jack Farthing), een homoseksuele man die juist uit de hogere middenklasse komt. Met zijn drieën vormen ze op een bijzondere manier een gezin.

Aan de serie is lang niet zoveel promotie besteed als aan andere HBO Max-producties, en Collider merkt op dat "dit wel eens een onverwachte hit zou kunnen worden", hetgeen beaamd wordt door The Daily Beast. De vertolking van Daisy May Cooper wordt als sterk aangemerkt. Tot slot prijst Rolling Stone het verhaal als "fascinerend, bitterzoet en met de nodige galgenhumor".

Wekelijks wordt er een nieuwe aflevering van Rain Dogs op HBO Max gezet.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen