Deze 3 gloednieuwe films scoren bijzonder goed op Netflix en Disney+

Filmnieuws - De terugkeer van John Luther, een basketbaldroom en Juliette Binoche in een onverwachte rol.

Mitchell van Vuren, 14-03-2023 07:52

Netflix en Disney+ hebben weer nieuwe batches aan sterke films binnengehaald de afgelopen week. Lees hieronder gauw wat de recensenten van FilmTotaal erover te zeggen hebben.

Luther: The Fallen Sun | Netflix


Idris Elba is terug als rechercheur John Luther om een psychopathische seriemoordenaar op te sporen. Veel geloofwaardigheid is er niet in de speelfilm te vinden, maar volgens recensent Stefanie Kok kijkt de film even lekker weg als de originele serie. De zit was een prima 3 sterren waard.

Ze deelde:"De sfeer houdt je op het puntje van je stoel en het acteerwerk is weer sterk. Niet alleen Elba blinkt uit, ook Andy Serkis doet het goed als de gestoorde antagonist. Helaas laat zijn personage de kijker na afloop met veel vragen achter over zijn daadwerkelijke motieven en eigenaardigheden."

Lees de rest van de recensie.

Chang Can Dunk | Disney+


In deze coming-of-age zetten de makers een raak verhaal neer over opgroeien als een Chinees-Amerikaanse jongen met een grote droom. Changs gedrevenheid op de basketbalveld krijgt ruim baan en leidt volgens Jacoline Maes tot een fijn en subtiel verhaal. Hierdoor kon de film rekenen op 3.5 sterren.

Ze vertelde: "Met 'Chang Can Dunk' heeft Disney een goede coming-of-age film in huis die fijn wegkijkt en daarnaast representatie van minderheden biedt. De frisse uitstraling, persoonlijke toon en leuke esthetiek maken benieuwd naar wat debuterend regisseur Yingji Shao verder nog te bieden heeft en ook de cast heeft hopelijk nog meer goeds in petto."

Lees de rest van de recensie.

Paradise Highway | Netflix


Een vrouwelijke trucker heeft geen andere keuze dan meewerken aan de prostitutie van een minderjarig meisje om haar eigen broer te redden. Het levert een intens verhaal op, maar niet de beloofde thriller volgens Richard Korpel. De film verdiende alsnog een mooie 3.5 sterren.

Hij beargumenteerde: "'Paradise Highway' werkt alleen goed als drama. Een portret van verschillende kwetsbare leden van de onderlaag van Amerika, die proberen om te gaan met de strubbelingen die anderen hen hebben toegeworpen. Juliette Binoche speelt trucker Sally met een vanzelfsprekendheid die je niet zou verwachten van een actrice die normaal heel andere rollen speelt."

Lees de rest van de recensie.

Lees meer over: luther the fallen sun, idris elba, chang can dunk, paradise highway, juliette binoche, netflix, disney plus, nieuwe, films

Populair nieuws

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie