search
Dit overkomt Joel en Ellie aan het einde van 'The Last of Us' seizoen 1
Series / Nieuws

Dit overkomt Joel en Ellie aan het einde van 'The Last of Us' seizoen 1

Wat is er nu precies gebeurd met Ellie en Joel in de laatste aflevering van The Last of Us?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De allerlaatste aflevering van The Last of Us eindigde een beetje op een dubbelzinnige toon. Wat is er nou precies gebeurd met ons favoriete duo, Joel en Ellie?

Het seizoen eindigt op een redelijk twijfelachtige manier, dus deze recap is speciaal om dit iets duidelijker te maken. Ook roept het einde de vraag op wat er nu gaat gebeuren met het duo.

Joel en Ellie bereikten eindelijk de Fireflies en het zag er eerst allemaal redelijk positief uit. Totdat Marlene bekende dat Ellie zou moeten sterven voor de remedie.

De eerste wending


Dit zorgde voor de eerste grote wending in de aflevering, want Joel liet Ellie, die een tweede dochter is geworden voor hem, niet zomaar sterven. Hij vermoordde alle Fireflies in het ziekenhuis om Ellie te redden.

In de auto vraagt Ellie, die tot dan toe bewusteloos was, wat er precies gebeurd is. Joel besluit om Ellie niet de waarheid te vertellen en hij liegt dat er geen kans meer is op een remedie voor het virus.

Ellie laat doorschemeren dat ze zijn leugen niet helemaal gelooft en wanneer ze er nog een keer naar vraagt, blijft Joel bij zijn eerdere antwoord.

Wat nu?


De laatste scène vindt plaats op een heuvel met uitzicht over Jackson. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat Joel en Ellie terug zullen keren naar Tommy.

Bekijk hieronder de trailer voor aflevering 9 en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen