search
Heftige kritiek op 'The Last of Us' maakte makers juist blij

Heftige kritiek op 'The Last of Us' maakte makers juist blij

De makers van The Last of Us zijn om deze speciale reden heel erg trots op de heftige kritiek die de serie heeft gekregen.

Adrienne Koolen
Over het algemeen zijn fans ontzettend enthousiast over The Last of Us. Toch hebben ze ook heel wat kritiek op een paar afleveringen, maar de makers zijn hier juist heel erg blij mee. Ze gaan zelfs zo ver om te zeggen dat ze er trots op zijn.

Showrunner Craig Mazin vertelde laatst aan GQ de reden dat ze zo trots zijn op de kritiek. Over het algemeen is de serie heel goed ontvangen, maar een deel van de reacties is toch negatief.

Op IMDb hebben aflevering 3 en 7 namelijk de laagste scores van het hele seizoen. De twee afleveringen zijn namelijk beoordeeld met een 8,0 en een 7,4, wat eigenlijk nog steeds best hoog is.

Trots op de kritiek


Hoe komt het dan dat de showrunners trots zijn op de kritiek? Mazin vertelde dat hij liever een serie heeft die extreme emotionele reacties oproept, dan een serie waar mensen onverschillig over zijn.

Dit is wat hij nog meer zei: "De verhaallijnen zetten mensen aan tot woede, verwarring, teleurstelling of boosheid. Dat is, denk ik, beter dan de slechtste uitkomst, namelijk onverschilligheid.

Er is veel geschreven over de derde aflevering van dit seizoen, en het is een aflevering waar we erg trots op zijn, en het heeft veel mensen geraakt. Veel mensen gaven het een 1/10. Niet 5/10. En dat komt omdat er ongelooflijk sterke meningen zijn. Maar ik heb veel liever een serie die leeft van 10en en 1en, dan een serie die leeft van 5en."


Bekijk hieronder de trailers voor aflevering 3 en 7 en stream The Last of Us op HBO Max.Aanbevolen artikelen