search
Plothole in 'Game of Thrones'? Complete familie wordt afgeslacht en niemand geeft erom

Plothole in 'Game of Thrones'? Complete familie wordt afgeslacht en niemand geeft erom

Arya Stark wreekt haar familie en niemand geeft blijk van enige reactie?

Bas de Kramer
Er zitten de nodige heftige scènes in Game of Thrones. Eén van de meest heftige en voor de Stark-fans de meest bevredigende scène is die waarin het gehele huis 'Frey' wordt afgeslacht door Arya Stark.

Freys weggevaagd


Arya nam hiermee natuurlijk wraak op 'The Red Wedding' waarbij een groot deel van haar familie Stark werd vermoord. Er wordt een hele familie weggevaagd in Westeros van een huis dat nauw verbonden is met de Lannister en dat een cruciale strategische locatie bezit.

Niemand geeft erom?


Waar 'The Red Wedding' nogal wat gevolgen heeft voor de rest van het verhaal, is het bijzondere dat de massamoord op de familie 'Frey' nauwelijks gevolgen lijkt te hebben. Er is geen enkel effect, geen van de huizen onderneemt enige actie. Zelfs Arya doet alsof er niets gebeurd is en informeert de mensen in Winterfell niet eens dat zij wraak heeft genomen.

kort gesprekje


Om precies te zijn wordt de afslachting van huis Frey één keer genoemd. Dit gebeurt in een gesprek tussen Cersei en Jamie Lannister. Ze lijken niet te weten wie er achter het bloedbad zit en ondernemen verder geen actie.

Plothole?


Best gek; het lijkt de Starks niet te kunnen schelen dat er wraak is genomen, het lijkt de Lannister nauwelijks te boeien dat ze deze bondgenoot kwijt zijn, het lijkt de andere huizen niet te schelen nog is er iemand die deze strategische plek vervolgens snel inneemt.

In de serie gebeurt er zoveel dat natuurlijk niet alles kan worden uitgelicht. De wraak op de familie Frey had wat ons betreft echter nog wel iets nadrukkelijker mogen worden opgevolgd.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram
Aanbevolen artikelen