search
Grote scifi-serie 'Extrapolations' krijgt indrukwekkende beelden
Series / Video/clip/featurette

Grote scifi-serie 'Extrapolations' krijgt indrukwekkende beelden

Grootse beelden voor het vertellen van menselijke verhalen in deze nieuwe scifi-serie.

De nieuwe scifi-serie Extrapolations heeft een indrukwekkende cast. We zien onder andere veteranen als Meryl Streep, Edward Norton en Diane Lane, tevens maakt Kit Harington zijn opwachting. De serie beslaat een periode van 33 jaar en vertelt losstaande verhalen die desondanks een connectie met elkaar hebben.

Schrijver en producent Scott Z. Burns werkte eerder aan de documentaire An Inconvenient Truth met als onderwerp klimaatverandering. In Extrapolations benadert Burns de materie vanuit een fictieve invalshoek.


Lange termijn


De serie begint in 2037 en eindigt in 2070. Als gevolg van drastische klimaatveranderingen heerst er een globale chaos. De makers streven ernaar om de effecten van deze omwentelingen op de levens van gewone mensen te tonen. Zaken zoals bijvoorbeeld luchtvervuiling zijn dan iets waar letterlijk iedereen dagelijks mee te maken krijgt. Over een periode van ruimt 30 jaar krijgt de kijker een idee wat er nu eigenlijk op lange termijn gebeurt.

De video toont spectaculaire beelden, zowel van de natuur zelf als van de toekomstige technologie, aangezien de mens in Burns' verhaal al wel voet heeft gezet op Mars. De cinematografie vormt een mooie illustratie van een verhaal dat zich op de grootst mogelijke schaal afspeelt.

Extrapolations gaat op 17 maart van start op Apple TV+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen