search
Het einde van de nieuwe aflevering van 'The Mandalorian' verklaard

Het einde van de nieuwe aflevering van 'The Mandalorian' verklaard

Aflevering 3 blijkt een onverwachte opzet voor de verhaallijn in de 'Star Wars'-context.

Valeria Milić
De nieuwste aflevering van The Mandalorian toonde een aantal bijzondere ontwikkelingen. Het verhaal lijkt een andere kant op de gaan dan in eerste instantie werd gedacht. Ook lijkt er een verband te worden gelegd tussen The Return of the Jedi en The Force Awakens.

Het tijdperk waarin de serie zich afspeelt is er één waarin enerzijds de New Republic gebreken kent. Anderzijds is daar de Imperial Remnant dat niets liever wil dan de macht terugpakken. De gebeurtenissen in aflevering 3 worden duidelijker wanneer je ze in deze context ziet.

Heropgenomen in de clan


Djin Djarin (Pedro Pascal) is weer opgenomen in zijn gemeenschap, nadat hij in het vorige seizoen juist reflecteerde op zijn cultuur. Het is waarschijnlijk dat Mando nu meer toegewijd zal zijn, maar ook dat hij de steun zal genieten van zijn clan om de Imperial Remnant te bevechten. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat kijkers meer de zien krijgen van de levenswijze van Mandalore.

Verleden, heden en toekomst


In de laatste drie 'Star Wars'-films werd bekend dat Palpatine (Ian McDiarmid) zichzelf had gekloond. Snoke (Andy Serkis), de leider van de First Order, was zijn avatar. Velen vragen zich nog steeds af hoe de kloon-technologie überhaupt dit niveau wist te bereiken.

Uit seizoen 2 was al bekend dat het klonen nog steeds gaande is. Dr. Penn Pershings (Omid Abtahi) hersenspoeling door Officier Elia Kane (Katy M. O'Brian) is in dit verband belangrijk. Het is immers goed mogelijk dat Pershing's kloon-project wordt voortgezet na een 'herprogrammering', wellicht met een zeer speciaal doel voor ogen.

Grondslag First Order


Pershings verhaallijn moet dus in een bredere context gezien worden. De scène waarin de arts wordt gehersenspoeld heeft een muzikale omlijsting die aan de Sith doet denken. Kane's rol is momenteel niet helemaal duidelijk, maar het kan zijn dat zij een dubbelagent is, wier echte loyaliteit bij de ontwakende First Order ligt.

Aflevering 3 verbindt hiermee niet alleen verleden, heden en toekomst, ook biedt het mogelijkheden tot crossovers met de andere series. Wellicht kan de kijker een bezoekje van Ahsoka's Admiraal Thrawn in dit verband tegemoetzien.

Kijk The Mandalorian op Disney+.
Aanbevolen artikelen