Er komt een 'grootse gebeurtenis' aan in de 'Star Wars'-tijdslijn

 'Grootse gebeurtenis' in de 'Star Wars'-tijdslijn

'The Mandalorian'-maker Dave Filoni bespreekt toekomstige climax in het 'Star Wars'-universum.

Valeria Milic, 17 maart 2023 07:17

Nu The Mandalorian seizoen 3 halverwege is, zijn de fans inmiddels druk aan het speculere. De serie speelt zich immers af gedurende een turbulente periode. Wat zich in de tijd van de New Republic afspeelt bepaalde de gebeurtenissen in de laatste drie 'Star Wars'-films.
Zulke woelige tijden bieden mogelijkheden tot het vertellen van boeiende verhalen. Dave Filoni, die samen met Jon Favreau The Mandalorian maakt, onthult dat een climactische gebeurtenis zeker tot de mogelijkheden behoort.

Politiek ecosysteem

In een interview met The Wrap gaat Filoni dieper op het proces in. Filoni: "De periode voor 'The Force Awakens' beslaat zo'n dertig jaar. Langzaam maar zeker bouwen we [Jon Favreau en Filoni zelf] een heel ecosysteem van fracties, politieke ontwikkelingen en personages in de tijd na 'Return of the Jedi'".

Whiteboard

Filoni vervolgt dat met deze uitbreiding van de 'Star Wars'-wereld dit "al dan niet tot een grootse gebeurtenis" kan leiden. "Het leuke is dat we dit met zijn allen op een creatieve manier bespreken. We hebben een whiteboard met een tijdlijn. Die loopt vanaf 'The Phantom Menace' helemaal door tot en met 'The Rise of Skywalker'," geeft de schrijver aan.

"Je bakent kortere tijdsspannes af, wie wat doet, en wanneer precies. Aangezien dit zo'n belangrijke periode is, zie ik het wel degelijk gebeuren dat er een historische gebeurtenis plaatsvindt. Iets dat de verdere ontwikkelingen echt definieert," besluit Filoni.

Aangezien de derde aflevering van het nieuwste seizoen al het nodige gebracht heeft, zou een toekomstige climactische gebeurtenis zeker niet misstaan.

Kijk The Mandalorian op Disney+.

Lees meer over: The Mandalorian, Pedro Pascal, Carl Weathers, Giancarlo Esposito, Katee Sackhoff

Populair nieuws