search
'Daisy Jones & the Six'-ster praat over Simones liefdesverhaal
Series / Nieuws

'Daisy Jones & the Six'-ster praat over Simones liefdesverhaal

Nabiyah Be vertelt over haar inspraak die ze had in het verhaal van haar personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is al bekend dat de serie een beetje afwijkt van het boek en dat gebeurt ook met het personage Simone (Nabiyah Be). Ze krijgt in de serie een grotere rol dan ze in het boek had en dus staat haar liefdesleven ook meer centraal.

Be heeft een connectie met de queer gemeenschap die ze zelf nog niet helemaal kan labelen, maar al alleen daarom vindt ze het verhaal van Simone zo belangrijk. Lees hieronder haar quote over de verandering:

"Ik denk dat door haar queer te maken zeker een niveau van diepgang en waarheid is toegevoegd aan de impact die muziek had op de LGBTQIA+-beweging en -gemeenschap."

Hoe het verhaal van Simone tot stand kwam


Be had veel inspraak in het verhaal, aangezien er heel weinig bekend was vanuit het boek. Ze vertelde dat het "buitengewoon collaboratief was. Ik schreef drie pagina's en sommige van die dingen gingen erin."

Ze herinnerde zich nog wat er in die drie pagina's stond: "Ik probeerde echt uit te leggen dat het grootste verschil tussen het sociaal-politieke gesprek in de jaren 70 en tegenwoordig is dat het gesprek over geestelijke gezondheid er niet is. We hebben meer conversatie en ruimte voor genezing nodig."

Bekijk hieronder de cast en stream Daisy Jones & The Six op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen