'Willow'-showrunner uitgesproken op Twitter: "De serie is NIET gecanceld"

'Willow'-showrunner: serie is niet gecanceld

Schrijver en showrunner Jonathan Kasdan zet wat zaken recht met betrekking tot fantasyserie 'Willow'.

Valeria Milic, 18 maart 2023 08:00

Onlangs bereikte ons het telerustellende bericht dat de fantasyserie Willow gecanceld zou zijn. Showrunner Jonathan Kasdan ziet het toch echt anders. Middels een uitgebreid bericht op Twitter wil hij één en ander graag corrigeren.
De schrijver en producent van de serie uit zijn dankbaarheid voor alle positieve reacties die hij heeft ontvangen. Hoewel Kasdan zeker geen opzet vermoedt, is hij zeer uitgesproken. Willow is niet gecanceld.

Seizoen 2 ontwikkeld, geen opnames

Kasdan vervolgt zijn bericht door te vertellen wat er wél besproken is: "We hebben de hoofdrolspelers van hun contractuele verplichtingen onthefd. In een tijd waarin er zoveel tv-series en films gemaakt worden, was dit de eerlijkste beslissing".

De filmmaker is ook concreet over de context van dit besluit. Het tweede seizoen is er, maar de komende 12 maanden vinden er geen opnames plaats. "Het feit dat we niet in pre-productie gaan betekent echter niet dat dit tweede seizoen er niet gaat komen," aldus Kasdan.

Streaming op lager pitje

In de gehele entertainmentindustrie wordt de komende tijd het streamen op een lager pitje gezet. Met andere woorden, het gaat hier om beslissingen die films en series in het algemeen betreffen en niet alleen Willow.

Kasdan noemt tot slot een aantal voorbeelden van series waarvan het letterlijk een aantal jaren duurde voor de vervolgseizoenen er kwamen. Ze kwamen er echter wel degelijk, zoals bijvoorbeeld Curb Your Enthusiasm.

Het Twitter-bericht laat aan duidelijkheid niets te wensen over, het doek voor Willow en co is zeker nog niet gevallen.

Kijk Willow op Disney+.

Lees meer over: Willow, Warwick Davis, Ruby Cruz, Christian Slater

Populair nieuws