search
Red's nieuwe collega in 'The Blacklist' is geïnspireerd op een echte boef
Series / Nieuws

Red's nieuwe collega in 'The Blacklist' is geïnspireerd op een echte boef

Red's nieuwe collega in de 200e aflevering komt niet helemaal uit de lucht vallen.

Binnenkort zien we de 200e aflevering van The Blacklist. Hierin gaat Red aan de slag met zijn oude mentor Robert Vesco (Stacy Keach). Hoewel Vesco weinig in de serie te zien is geweest, was zijn invloed op Red enorm.

In seizoen 6 zagen we dat Vesco een oplichter is, en de enige die er ooit in is geslaagd om Red een grote som geld te ontfutselen. Het is minder bekend dat de fictieve Robert Vesco geïnspireerd is op een echte boef, genaamd......Robert Vesco.

Naam en verhaallijn


Deze Robert Vesco was een Amerikaanse investeerder die op grote schaal geld had verduisterd. Om aan gerechtelijke vervolging te ontkomen, vluchtte hij onder andere naar het Carribische gebied, totdat hij uiteindelijk in Cuba werd gearresteerd. Vesco is naar verluidt overleden in een Cubaanse gevangenis in 2007, maar er doen tot op heden verhalen de ronde dat hij zijn dood in scène heeft gezet.

Kenners van The Blacklist zullen hierin duidelijk overeenkomsten zien met Red's mentor Robert Vesco. In het laatste seizoen werken Red en zijn mentor weer samen om een misdrijf te voorkomen, tenzij Vesco er natuurlijk met de pegels vandoor gaat.

Kijk The Blacklist op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen