search
Heeft 'Rings of Power' voordeel bij een 'Lord of the Rings'-reboot?
Series / Nieuws

Heeft 'Rings of Power' voordeel bij een 'Lord of the Rings'-reboot?

Leidt een 'Lord of the Rings'-reboot tot een herwaardering van 'Rings of Power'?

Sinds The Rings of Power uitkwam, is er naast waardering ook de nodige kritiek geweest. Sommigen waren van mening dat Tolkien's mythologie geen recht werd gedaan, of in elk geval niet goed genoeg. In dit verband is de aankondiging een The Lord of the Rings-reboot gek genoeg een positieve ontwikkeling.

Zoals te begrijpen valt zal de lat voor wereldberoemde verhalen zoals die van Tolkien sowieso hoog liggen. In die zin had The Rings of Power behoorlijk wat te bewijzen. Mocht de reboot er komen, dan is er een kans dat dit goed uitpakt voor de serie.

The Hobbit-trilogie


Een vergelijking met de trilogie naar The Hobbit kan dit verduidelijken. De films waren weliswaar succesvol, maar een veelgehoorde kritiek was dat het verhaal teveel was uitgesmeerd. Het ging immers maar om één boek. Als gevolg hiervan vond men de trilogie wat flets, en werd er teveel op special effects geleund.

De beleving van de films werd positiever met het verstrijken van de tijd. Dit was zo mogelijk nog meer het geval toen The Rings of Power uitkwam, waardoor fans hun aandacht op de serie richtten. Het zou dus zomaar kunnen dat bepaalde punten van kritiek wat minder benadrukt worden bij een nieuwe The Lord of the Rings.

Belangrijke voorloper


Verder zal het verhaal van de Tweede Era onverbrekelijk verbonden blijven met de franchise. Het smeden van de Ringen van Macht en de omstandigheden die hier toe leidden is een belangrijke voorloper met betrekking tot Frodo's taak. Een nieuwe The Lord of the Rings-film zal daar enigszins buiten vallen aangezien die gebeurtenissen al eerder op het witte doek zijn gebracht.

Mocht een reboot werkelijkheid worden, dan verandert hierdoor de context van het ambiteuze The Rings of Power. Een herwaardering van de serie zou dan een realistische optie zijn.

Kijk The Rings of Power op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen