Eerste recensies 'Shadow and Bone' seizoen 2: meer vermakelijk fantasygeweld?

Eerste recensies 'Shadow and Bone' seizoen 2

Wordt seizoen 2 van 'Shadow and Bone' net zo goed ontvangen als het eerste seizoen?

Nina Beerendonk, 19 maart 2023 16:03

Het tweede seizoen van de fantasy-serie Shadow and Bone staat sinds donderdag op Netflix. De eerste reviews zijn al binnen en deze beloven veel goeds.
Het eerste seizoen van de Netflix-serie Shadow and Bone kwam uit in 2021 en werd erg sterk ontvangen. Op Rotten Tomatoes ontving het seizoen een critics-score van maar liefst 89% en een publieksscore van een indrukwekkende 88%. Veel mensen keken dan ook uit naar het tweede seizoen, maar is deze net zo goed?

Prima score

Hoewel het tweede seizoen van Shadow and Bone pas drie dagen op Netflix te zien is, zijn er toch al een hoop mensen die de serie een review hebben gegeven op Rotten Tomatoes. Deze zijn weer voor veruit het grootste deel positief, wat het seizoen een critics-score geeft van 83% en een publieksscore van 84%.

Dat is dus iets minder dan het eerste seizoen, maar nog steeds een prima score. Opvallend is dat terwijl de critics enthousiaster waren over het eerste seizoen, het publiek dit keer positiever lijkt te zijn. Uit de reviews blijkt dat de serie vooral zijn entertainmentwaarde niet heeft verloren.

Zo benoemt Chris Vognar van TheWrap dat de serie "nooit vergeet om plezier te hebben" en noemt Sarah Shaffi van AV Club het seizoen "supersized: meer personages, meer settings, meer plot, meer gevaar en meer gevechten". Therese Lacson van The Beat is minder enthousiast en vindt dat het seizoen "lui en ongeïnspireerd" is.

Shadow and Bone is te zien op Netflix.


Lees meer over: Shadow and Bone, Netflix, Ben Barnes, Eric Heisserer, Jessie Mei Li

Populair nieuws