search
'Yellowjackets' shockeert de kijkers maar passeert grens niet
Series / Nieuws

'Yellowjackets' shockeert de kijkers maar passeert grens niet

De makers leggen uit dat in alle verschrikkingen een regel niet verbroken wordt.

Het tweede seizoen van Showtime's hitserie Yellowjackets is aanstaande en het belooft weer bruut, zo niet bruter, dan het eerste seizoen te worden. Makers van de serie vertellen meer over de inhoud en dat ze in alle gruwelijkheden ook een grens hebben.

Een van de showrunners, Jonathan Lisco, vertelde eerder al dat bepaalde zaken zoals kannibalisme nog niet eens het topje van de ijsberg zijn komend seizoen. Makers van de serie Ashley Lyle en Bart Nickerson vertellen dat ze in al die gruwelijkheden wel één grens hebben, en dat is niet het shockeren puur om het shockeren.

Kijk bijvoorbeeld naar Tony Soprano


De vergelijking wordt getrokken met het hoofdpersonage van The Sopranos Tony Soprano, gespeeld door James Gandolfini. Lyle vertelt dat het echt een monster is, maar zo goed geschreven en verfijnd, iemand die men echt begrijpt. "Dat is zo'n beetje waar we op doelen. We zouden nooit shockerend en gemeen willen zijn puur voor de lol."

In 'Yellowjackets' gaat een groep meiden van de middelbare school als voetbalteam in 1996 op reis als hun vliegtuig crasht en ze diep in de wildernis stranden, waar ze gedurende 19 maanden moeten zien te overleven. De serie volgt hun overlevingsstrijd in de wildernis alsmede hun huidige leven in het jaar 2021.

Binnenkort komt het tweede seizoen Yellowjackets uit. Kijk het eerste seizoen op Ziggo.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen