search
Houdt 'Shadow and Bone' zich in de toekomst wel aan het Grishaverse?
Series / Nieuws

Houdt 'Shadow and Bone' zich in de toekomst wel aan het Grishaverse?

In een interview licht de showrunner een tipje van de sluier op aangaande de toekomst.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In een interview met Mashable stipt showrunner Eric Heisserer de verschillen tussen de serie en de Grishaverse-boeken aan. Alina (Jessie Mei Li) en Mal (Archie Renaux) gaan in de serie immers ieder hun eigen weg, dit is echter niet het enige verschil.

De serie maakt daarnaast nog een aantal andere keuzes. Dit is zowel qua plot als qua ontwikkeling van de personages. Heisserer hint er echter op dat de afwijkingen geen drastisch ander verhaal zullen opleveren.

Corrumperende invloed


Zo krijgt Alina in seizoen 2 een huwelijksaanzoek van Nikolai (Patrick Gibson). Daarnaast blijkt de Grisha opeens over Darkling-vermogens te beschikken. Ze gebruikt deze om een aanslag op Nikolai te verijdelen, maar lijkt er van te genieten. Er wordt dus gehint op een corrumperende invloed die van de Darkling-krachten uitgaat. Alina zou hieraan ter prooi kunnen vallen in seizoen 3.

Heisserer impliceert in het gesprek echter dat de relatie tussen Alina en Mal zeker niet voorbij is. "Ze denken nog steeds aan elkaar. Ze willen het liefst naar elkaar terugkeren op een moment dat ze beiden wat steviger in hun schoenen staan".

Via een omweg terugkeren


Het zou dus kunnen dat seizoen 3 van Shadow and Bone een omweg maakt. De kijker komt uiteindelijk wel weer uit bij de verhaal zoals dat in het bronmateriaal verteld wordt. Helemaal met het oog op de spin-off Six of Crows is het van belang dat de makers trouw blijven aan de verhaallijnen van de Grishaverse-boeken.

Kijk Shadow and Bone op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen