search
'Shadow and Bone' maakt het zichzelf heel moeilijk voor seizoen 3
Series / Nieuws

'Shadow and Bone' maakt het zichzelf heel moeilijk voor seizoen 3

De opwelling van de seizoensfinale van Shadow and Bone zal voor veel problemen zorgen in seizoen 3.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is ondertussen al bekend dat de Netflix hitserie Shadow and Bone redelijk wat afwijkt van de originele boeken. Nu heeft Netflix het zichzelf heel erg moeilijk gemaakt met het vervolg van dit personage voor een eventueel derde seizoen.

Seizoen 2 van Shadow and Bone trok eigenlijk twee boeken van de serie bij elkaar. Hierdoor zijn de gebeurtenissen een beetje uit volgorde geraakt.

In de seizoensfinale raakte Nikolai gewond door de Nichevo'ya, de schaduwmonsters van de Darkling. In één van de laatste scènes met de nieuwe koning van Ravka wordt duidelijk dat Nikolai geïnfecteerd is met merzost.

Problemen voor seizoen 3


Dit gebeurt ook in het boek, alleen doordat de gebeurtenissen in de serie net wat anders lopen, zal dit wel voor problemen zorgen. Nikolai kan namelijk niet meer hetzelfde pad volgen als in het boek.

Het einde van Alina en Mal is ook heel anders dan in de boeken. Het is dus mogelijk dat Netflix een ander verhaal wil vertellen dan Leigh Bardugo met haar boeken. Het is in ieder geval zeker dat deze twee eindes de serie alleen maar verder van het bronmateriaal duwen.

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Shadow and Bone op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen