Dit is waarom de seizoensfinale van 'Shadow and Bone' zoveel afwijkt van de boeken

Dit is waarom 'Shadow and Bone' van boeken afwijkt

We hebben al genoeg kleine verschillen gezien tussen de serie en de boeken, maar nu valt er eentje toch wel heel erg op in de seizoensfinale.

Nienke Sterken, 19-03-2023 17:18

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De maker en mede-regisseur van Shadow and Bone, Eric Heisserer, legt uit waarom het einde van seizoen 2 zoveel anders is dan het boek. Vooral als het gaat om het lot van Alina (Jessie Mei Lei) en Mal (Archie Renaux).
De serie is gebaseerd op de boeken van Leigh Bardugo en we volgen het avontuur van Alina. Ze ontdekt dat ze een Grisha is met speciale krachten en gaat op missie om de Ravka-natie te redden.

Veranderingen

Veel fans van Shadow and Bone merkten op dat de serie zich niet altijd aan de verhaallijn van de boeken hield. Sommige veranderingen waren minder opvallend, maar iedereen kon merken dat Alina en Mal heel anders eindigden in seizoen 2 van Shadow and Bone dan in de boeken.

Commentaar van Heisserer

Heisserer heeft het volgende gezegd over deze drastische verandering in de relatie van de personages: "We hebben geprobeerd manieren te vinden om de personages op een logische manier in het verhaal te houden en ook om ze macht te geven,"

"Een van de dingen waar mijn schrijvers dol op zijn in de relatie tussen Mal en Alina, is hoe ze geleerd hebben om eerlijk te zijn tegen elkaar en dat ze hun hoop en angsten delen," gaat hij verder.

Daarna vervolgt hij "We waren van mening dat de relatie zo respectvol en liefdevol was, doordat Mal de tijd kreeg om erachter te komen wie hij echt is en dat Alina kon zien of de richting waarin ze zich bevindt nog steeds de juiste is voor haar. "


Bekijk nu Shadow and Bone op Netflix.
Lees meer over: Shadow and Bone, Jessie Mei Lei, Archie Renaux, Leigh Bardugo, Eric Heisserer

Populair nieuws