'The Mandalorian' ontkracht theorie over Mace Windu

De nieuwste aflevering van The Mandalorian heeft een populaire Mace Windu-theorie ontkracht.

Niels Arts, 23-03-2023 11:48

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Jammer maar helaas: de nieuwste aflevering van The Mandalorian heeft een populaire fantheorie ontkracht. Maar fans van de Star Wars-prequels hebben wel iets anders om te vieren!
In aflevering 4 van seizoen 3 van The Mandalorian zien we een flashback van Grogu naar zijn tijd in de Jedi Temple, tijdens de gevreesde momenten van Order 66. Nieuwe informatie uit deze flashback heeft een populaire theorie ontkracht.

Grogu in The Mandalorian

In de flashback zien we namelijk hoe Grogu gered werd uit de Jedi Temple tijdens de aanval van Darth Vader en de clones gedurende Order 66. Volgens een populaire fantheorie zou het weleens Mace Windu kunnen zijn geweest die Grogu redde, maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Ten eerste, waarschijnlijk om de simpele reden dat we Mace Windu tot zijn dood zagen vallen in Episode III: The Revenge of the Sith. Maar daarnaast bevestigt The Mandalorian dat de redder van Grogu een andere Jedi is, die weliswaar iets weg heeft van de gevallen held met de paarse lightsaber.

De redder in nood blijkt namelijk Kelleran Beq te zijn, gespeeld door voormalig Jar Jar Binks-acteur Ahmed Best. Hij speelde Beq eerder al in Star Wars: Jedi Temple Challenge.

Helaas is de Mace Windu-theorie dus niet uitgekomen, maar het alternatief zal Star Wars-fans ook best wel bevallen. Na alle kritiek die het personage Jar Jar ontving in de prequels, zijn fans namelijk best veel gaan houden van acteur Kelleran Beq.

Nieuwe The Mandalorian-afleveringen verschijnen iedere woensdag op Disney Plus.

Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Disney Plus, Mace Windu, Kelleran Beq, Grogu

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix