search
Deze klassieke spionagethriller wordt nu een serie met 'Boardwalk Empire'-regisseur
Series / Nieuws

Deze klassieke spionagethriller wordt nu een serie met 'Boardwalk Empire'-regisseur

Deze boekverfilming van Frederick Forsyth oogstte alle lof en wordt nu een serie.

The Day of the Jackal is een thriller uit 1973 gebaseerd op het beroemde boek van Frederick Forsyth. De film over de huurmoordenaar 'the Jackal' wordt nu een serie met een sterk team aan het roer.

In de film kreeg de Jackal opdracht de toenmalige Franse president om te brengen. De serie zal het verhaal wat meer naar de moderne tijd vertalen.

Sterk team


Paramount+ en Sky hebben het voortouw genomen met betrekking tot deze nieuwe verfilming. Niemand minder dan Eddie Redmayne (The Good Nurse, Fantastic Beasts) neemt de hoofdrol voor zijn rekening.

Ronan Bennett, onder andere bekend van de gangsterserie Top Boy, wordt de showrunner. De regie is in handen van Brian Kirk, die eerder al Boardwalk Empire regisseerde. Tot slot is schrijver Frederick Forsyth ook betrokken in de rol van producent.

Antiheld


Het filmen gaat in de loop van 2023 van start. De nadruk zal komen te liggen op de ongrijpbaarheid van de Jackal en hoe hij telkens van gedaante verwisselt. Het karakter van de antiheld zal wat meer op de voorgrond treden, waarbij de bikkelharde actie, de suspense en het internationale aspect zeker niet vergeten worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen