search
Deze serie met Tom Hardy krijgt eindelijk een nieuw seizoen
Series / Nieuws

Deze serie met Tom Hardy krijgt eindelijk een nieuw seizoen

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk lijkt het dan echt te gaan gebeuren.

Meer dan zes jaar nadat de eerste aflevering in januari 2017 werd uitgezonden lijkt er eindelijk beweging te komen rondom het tweede seizoen van de BBC- en FX-dramaserie Taboo met Tom Hardy.

Passieproject


Het eerste seizoen bestond uit acht afleveringen en werd bedacht door Steven Knight, Tom Hardy en zijn vader Chips Hardy.

Het verhaal volgt James Delaney, gespeeld door Hardy, een zakenman die na de dood van zijn vader 12 jaar in Afrika heeft doorgebracht en terugkeert naar Engeland in 1814.

De serie onderzoekt de duistere kant van Londen in die tijd, en richt zich met name op criminele bendes, de corruptie van de East India Company en de klassenmaatschappij.

Topcast


Naast Hardy zagen we in het eerste seizoen Jessie Buckley, Oona Chaplin en Stephen Graham.

Uitvoerende producenten van de serie waren Knight, Tom Hardy, Ridley Scott, Dean Baker en Kate Crowe.

Tijdens de promotie van hun laatste miniserie werden Baker en Crowe gevraagd naar hun samenwerking met Hardy en Scott, waarop Baker antwoordde:

"Momenteel werken we aan een tweede seizoen van Taboo, en hopelijk kunnen we meer Dickens verkennen met Steve, Ridley en Tom."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen