'The Sopranos' trok James Gandolfini om een heel gekke reden aan als Tony

De stoere maffiabaas kreeg de rol om een heel andere reden dan je misschien wel denkt.

Glenn Walsh, 26-03-2023 11:49

HBO staat er bekend om enorm grote series op te leveren. Eén van die hits is natuurlijk The Sopranos. Hoofdrolspeler James Gandolfini kreeg de rol uiteindelijk aangeboden om niet bepaalde het stoere oeuvre dat hij daarvoor gespeeld had.
Hij is bij de meeste mensen waarschijnlijk het meest bekend als de stoere maffiabaas Tony Soprano die met paniekaanvallen te kampen krijgt en daarvoor in therapie gaat. Men zou kunnen verwachten dat de producenten iemand zochten met een achtergrond in series als stoere gangster maar Gandolfini kreeg de rol juist vanwege zijn werk als milder persoon.

Van hippievader tot maffiabaas

Toen de serie nog in zijn kinderschoenen stond was hoofd van casting Sheila Jaffe op zoek naar een acteur voor de rol van Tony Soprano. In haar boek Woke Up This Morning: The Definitive Oral History Of The Sopranos vertelt Jaffe dat ze Gandolfini zag spelen in een indie film waar hij een vrijgevochten hippie vader speelde die zich breekbaar kon opstellen.

Het was deze rol wat haar overtuigde om hem auditie te laten doen voor de rol van Tony Soprano. Ze wist dat hij al het stoere, tough guy, werk kon doen maar ze hadden hem nog niet gezien als iemand die ook heel breekbaar kon zijn. Nadat hij liet zien een familieman te zijn die omgaat met problemen deed het haar besluiten dat hij Tony Soprano moest zijn.

Kijk naar het werk van Gandolfini als Tony Soprano in The Sopranos op HBO Max.

Lees meer over: The Sopranos, James Gandolfini, Sheila Jaffe, Tony Soprano, HBO, HBO Max

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix