Nieuwe true-crime serie stormt de top 10 van Netflix binnen

De serie 'Waco: American Apocalypse' doet het zeer goed in de eerste dagen op Netflix.

Bas de Kramer, 26-03-2023 13:38

De True-crime reeks Waco: America Apocalypse wordt zeer goed bekeken in haar eerste week op streamingsdienst Netflix. De serie behoort tot de tien meest bekeken series van het moment.

Plot

De waargebeurde documentaireserie gaat over een religieuze sekte die zich in de jaren '90 verschanste in een boerderij onder leiding van David Koresh, die door zijn volgelingen als de reïncarnatie van Jezus Christus werd gezien.

Als de politie constateert dat er verboden wapens aanwezig zijn op de ranch loopt de spanning tussen deze groep en de politie steeds verder op. Als de politie een inval wil doen, wordt zij vanuit de ranch beschoten en breekt er een bizar vuurgevecht uit, met de nodige slachtoffers.

Brand

De ranch en de sekte geven zich echter niet gewonnen en op 19 april 1993 komt het opnieuw tot een aanvaring en gaat de ranch in vlammen op, maar liefst 76 sekteleden (waaronder de grote leider zelf) komen hierbij om.

De serie zoomt in op deze gebeurtenissen en spreekt ook sekteleden die er destijds bij waren en de gebeurtenissen hebben overleefd. Kijk de documentaireserie op Netflix.


Lees meer over: waco, american apocalypse, david koresh, top10, netflix

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix