Deze Netflix Original vol actie wist de streamer in 2023 al helemaal te veroveren

Filmnieuws - 'Luther: The Fallen Sun' scoort het hoogste onder de uitgebrachte Netflix Originals dit jaar.

Patricia Koning, 30-03-2023 15:20

Het zal je misschien niet verbazen maar Luther: The Fallen Sun doet het heel erg goed voor Netflix.

De Netflix Originals

In januari werd door Netflix afgetrapt met You People en in februari volgde Your Place or Mine en We Have a Ghost. Luther: The Fallen Sun sluit het rijtje af als we naar de meest recente statistieken kijken.

Vanaf 31 maart zie je ook Murder Mystery 2 bij Netflix maar deze rekenen we mee in het volgende kwartaal.

Luther: The Fallen Sun

Idris Elba, Andy Serkis en de anderen doen het goed met deze film. De film staat al drie weken op de eerste positie in de Netflix top 10.

Als we kijken naar de eerste veertien dagen na de release zien we dat de film 70.5 miljoen views heeft. You People volgt daarop met 69.5 miljoen views en daarna zien we Your Place or Mine met 65.7 miljoen views.

Schitterende personages

Op Rotten Tomatoes zien we een niet zo heel denderde score onder de recensenten, zij geven de film met zijn allen 68%. Het publiek is enthousiaster met de film, daar scoort deze 85%.

"Idris Elba schittert in het titelpersonage en blijft charisma en charme uitstralen met een hard en afgemat randje. Andy Serkis is fenomenaal als slechterik en iemand die een zeer formidabele tegenstander voor Luther is... zowel fysiek als mentaal."

"Ik kan de eerste drie seizoenen van 'Luther' eindeloos kijken en herbekijken, maar 'Luther: The Fallen Sun' herinnert me er goed aan waarom ik stopte."

"Een boog geschikt voor een Luther-serie is gecomprimeerd tot een film, maar het verhaal en de personages hebben hun smaak behouden. Het belangrijkste is dat Luther nogmaals zijn pijn aanbiedt voor de redding van anderen."

Op Netflix te zien

In Luther: The Fallen Sun zie je niet alleen Elba en Serkis, ook Cynthia Erivo, Dermot Crowley en Thomas Coombes zijn van de partij. Als je de film nog niet gezien hebt, stream deze dan op Netflix.

Lees meer over: Netflix, Luther, Luther The Fallen Sun, Idris Elba, Andy Serkis, Jamie Payne, Thomas Coombes, You People, We Have a Ghost, Your Place or Mine

Populair nieuws