Langverwachte 'Star Trek: Academy' krijgt eindelijk het groene licht van Paramount+

Na meer dan 20 jaar wachten is de serie over Starfleet Academy erdoor.

Valeria Milić, 01-04-2023 16:13

Showrunners Alex Kurtzman en Noga Landau hebben op de officiële 'Star Trek'-Insta bekendgemaakt dat de spin-off over Starfleet Academy er gaat komen. In de 'Star Trek'-wereld bevindt deze zich op aarde in de stad San Francisco.
Starfleet Academy is de plaats waar jonge kadetten opgeleid worden en waar zij gevormd worden. Alle geliefde figuren uit de 'Star Trek'-wereld zijn hier ooit klaargestoomd voordat zij op avontuur gingen.

Ex Astris, Scientia!

Kurtzman en Landau doen geen inhoudelijke uitspraken over de serie. De enige hint is dat de Academy meer dan een eeuw gesloten is geweest. Dit impliceert dat Academy zich af zal spelen in de 32e eeuw, en hiermee de facto een spin-off is van Star Trek: Discovery. Deze speelt zich immers in hetzelfde tijdperk af.

Verder is daar de aflevering in seizoen 4 van Discovery waarin Tilly (Mary Wiseman) een aantal jonge kadetten onderwijst. Kort daarna verliet Wiseman de serie, aangezien Tilly zich volledig aan haar baan als instructeur wijdde. De speculatie is dat deze aflevering een verkapte pilotaflevering is voor Academy.

Voor de fans gaat een langgekoesterde droom eindelijk in vervulling en het Starfleet-motto Ex Astris, Scientia! ('uit de sterren komt wijsheid') zal in de toekomst dus vaker opduiken.

Het filmen van Star Trek: Academy gaat in de loop van 2024 van start.

Lees meer over: Star Trek Academy, Star Trek Discovery, Alex Kurzman, Noga Landau

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix