Topacteur Ed Harris in nieuwe grote Marvel Studios-serie

Na Westworld lijkt de Oscar-genomineerde acteur opnieuw voor een grote serie te gaan.

Zilko Tarici, 02-04-2023 12:29

De doorgewinterde acteur Ed Harris zal naar verluidt voor het eerst zijn opwachting maken in het Marvel Cinematic Universe.
Harris moet onderdeel uitmaken van Wonder Man, een nieuwe Disney+-serie die zich afspeelt in het MCU. Yahya Abdul-Mateen II zal de serie leiden als Simon Williams/Wonder Man, en volgens insiders zal Harris een belangrijke ondersteunende rol spelen.

Cruciale rol

Jeff Sneider van de Hot Mic podcast onthulde dat Harris in gesprek is om Neal Saroyan te spelen; het personage is naar verluidt een cruciale rol in de serie omdat Neal Saroyan de agent van Simon Williams is, die in de strips ook een beroemde Hollywood-beroemdheid werd.

Er werd ook opgemerkt dat Bob Odenkirk (Better Call Saul) aanvankelijk werd overwogen voor de rol, maar Marvel uiteindelijk besloot dat Ed Harris het beste was voor deze felbegeerde rol. Harris is vooral bekend van zijn werk in films als Apollo 13 en The Truman Show, maar maakte recentelijk ook veel indruk op het kleine scherm als de Man in Black in HBO-serie Westworld.

Daarnaast is ook bekendgemaakt dat Demetrius Grosse (Fear the Walking Dead, Swagger) is gecast als Eric Williams, de broer van Abdul-Mateen's Simon Williams, die ook bekendstaat als Grim Reaper, een schurk met coma-inducerende krachten.

Veelbelovend project

Wonder Man werd gecreëerd werd door Stan Lee, Jack Kirby en Don Heck. Details over Marvel's plannen voor het personage worden geheimgehouden, maar we weten dus nu dat Yahya Abdul-Mateen II wordt vergezeld door Ed Harris, Stella Meghie, Demetrius Grosse en Ben Kingsley, die zijn rol als Trevor Slattery uit Iron Man 3 en Shang-Chi opnieuw op zich neemt. De productie van de serie begint deze lente.
Lees meer over: Ed Harris, Wonder Man, Marvel Studios, Yahya Abdul Mateen II, Bob Odenkirk, Ben Kingsley

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix