search
De originele plannen voor 'Star Trek: Academy' waren in eerste instantie heel anders
Series / Nieuws

De originele plannen voor 'Star Trek: Academy' waren in eerste instantie heel anders

'Star Trek: Academy' is er doorheen, maar het oorspronkelijke plan was totaal anders.

Starfleet Academy hebben we vooralsnog alleen in Star Trek in 2009 gezien. Voor de officiële bekendmaking van deze langverwachte spin-off zijn er jarenlang plannen gemaakt die uiteindelijk niet van de grond kwamen.

In eerste instantie was er sprake van een film getiteld Star Trek: The First Adventure. Deze zou over de jonge jaren van Kirk (William Shatner), Spock (Leonard Nimoy) en McCoy (DeForest Kelley) als Academy-kadetten gaan. Het liep echter anders.

Traditionele richting


De film werd destijds geschreven door Harvey Bennett en David Loughery, en had in 1991 uit moeten komen, op de 25e verjaardag van de 'Star Trek'-franchise. Star Trek: The First Adventure zou de eerste film zijn in een nieuwe reeks. De hoofdrollen zouden vanzelfsprekend opnieuw gecast worden. De nieuwe, jongere versies van de vertrouwde personages zouden de fakkel overnemen van eerdere generatie.

Paramount kreeg echter een nieuwe directie, waardoor de film nooit doorging. De nieuwe bazen kozen een meer traditionele richting. Star Trek VI: The Undiscovered Country werd de afsluiting van de lopende filmreeks. De 'Star Trek'-films die daarna kwamen richtten zich op de personages uit Star Trek: The Next Generation.

Element oorspronkelijke plan


Pas in 2009 zagen de kijkers een element van dit oorspronkelijke plan in de meest recente 'Star Trek'-reboot. Er is nog niets bekendgemaakt over de het verhaal, de speculatie is dat de serie een spin-off is van Discovery. Eerder zagen de kijkers al dat Tilly (Mary Wiseman) in deze serie besluit om zich aan het trainen van jonge kadetten te wijden. Verder hinten de showrunners Alex Kurtzmann en Noga Landau erop dat Star Trek: Academy zich in de 32e eeuw afspeelt.

Star Trek: Academy begint in de loop van 2024 met filmen, de premièredatum is op het moment van schrijven niet bekend.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen