search
Zo had de finale van 'The Big Bang Theory' er bijna uitgezien
Series / Nieuws

Zo had de finale van 'The Big Bang Theory' er bijna uitgezien

'The Big Bang Theory' is op een mooie manier afgesloten na 12 seizoenen, maar de serie had bijna een ander einde gekregen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale van The Big Bang Theory was bijna anders verlopen. Producenten Steve Holland en Steve Molaro laten weten hoe het alternatieve einde eruit zag.

De sitcom was razend populair, maar na 12 jaar stopte de serie in 2019. In de finale hebben we kunnen zien dat de hele vriendengroep eindigde in appartement 4A terwijl ze voor de laatste keer allemaal samen aten.

De lift


In het boek The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series bespreken Holland en Molaro een alternatief einde voor de seriefinale. Medebedenker Chuck Lorre wilde het einde altijd al laten draaien om het repareren van de lift, maar ze besloten toch om voor iets anders te kiezen toen ze bezig waren met seizoen 12.

Voor de hand liggend


Steve Molaro: "Chuck dacht altijd al dat het openen van de lift misschien de laatste scène moest zijn, maar naarmate we steeds dichterbij kwamen, denk ik dat mensen het voelden aankomen. We wilden het doen, maar we wilden ook proberen om mensen te verrassen."

Andere versie


Steve Holland: "Er was een versie waarin iedereen de trap opliep, nadat ze allemaal terugkwamen van het vliegveld na hun reis in Stockholm. Precies als ze op de vierde verdieping zouden komen, zou de lift piepen en openen."

Daarna gaat hij verder: "Er was ook een gesprek over Sheldon en Amy die zeggen: 'Het is niet normaal, we hebben de Nobelprijs gewonnen en op sommige manieren is alles nog hetzelfde,' en dan zou de lift openen. Dat zou het einde van de serie zijn geweest."

Hij vervolgt: "In de laatste scène zouden ze nog steeds samen op de bank zitten, maar toen we het verhaal aan het bedenken waren, dachten we aan twee dingen: het moment waarop Sheldon in paniek raakte omdat Amy een ander kapsel kreeg; en de Nobelprijs, het was de laatste druppel die de emmer deed overlopen."

En: "Dat voelde dus als een goed moment om de lift te laten openen, en bovendien dacht ik dat het veel minder verwacht zou worden als het zo veel eerder in de aflevering zou gebeuren."

Bekijk hieronder de finale die ze uiteindelijk hebben gekozen en stream The Big Bang Theory op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen