search
Maffe Carole Baskin uit 'Tiger King' moet haar opvang sluiten
Series / Nieuws

Maffe Carole Baskin uit 'Tiger King' moet haar opvang sluiten

Via een blogpost heeft Carole Baskin uit Tiger King aangekondigd dat ze haar opvang moet gaan sluiten.

Iedereen die Tiger King gezien heeft, zal zich Carole Baskin nog wel herinneren. De eigenares van Big Cat Rescue heeft aangekondigd hun locatie te sluiten.

Carole Baskin speelt een prominente rol in de controversiële Netflix-serie Tiger King, waarin haar plek voor katachtige dieren vaak voorkomt. Ze heeft aangekondigd dat een groot aantal van haar dieren zal verhuizen naar Turpentine Creek Wildlife Refuge in Arkansas.

Tiger King op Netflix


Als reden geven ze aan dat het aantal dieren waar ze de afgelopen jaren voor zorgden al steeds kleiner aan het worden was, en dat hun meeste aandacht uitging naar de Big Cat Public Safety Act.

De Big Cat Public Safety Act kwam ook al voor in de Netflix-serie, en werd in 2022 eindelijk goed gekeurd. Deze wetgeving verbied nu het bezit van tijgers, leeuwen en andere grote katachtige beesten voor iedereen behalve een kleine, gekwalificeerde groep.

Carole Baskin besloot niet terug te keren voor Tiger King seizoen 2, omdat ze zich verraadde voelde door de manier waarop de gebeurtenissen in de serie omschreven werden. Ze voelde zich in slecht licht gezet, terwijl Netflix het beeld zou schetsen dat Joe Exotic vrij gesproken moet worden.

Tiger King is nu te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen