search
Erotische serie 'Cruel Intentions' moet nu het kleine scherm in vuur en vlam zetten
Series / Nieuws

Erotische serie 'Cruel Intentions' moet nu het kleine scherm in vuur en vlam zetten

De populaire film uit 1999 wordt na jaren van valse starten in serievorm gegoten.

De lange en moeizame weg van Cruel Intentions naar het kleine scherm is niet voor niets geweest.

TVLine heeft vandaag bevestigd dat Amazon officieel een bestelling heeft geplaatst voor een achtdelige serie van de langverwachte tv-bewerking van de film uit 1999. De productie gaat later deze maand van start in Toronto.

Belangrijke serie voor Amazon?
Hoewel het project in ontwikkeling was bij Freevee, de gratis streamingdienst van Amazon, zeggen insiders dat er een kans bestaat dat de serie naar zusterstreamer Prime Video verschuift.

Vertegenwoordigers van zowel Freevee als Prime Video hebben geen commentaar gegeven.

De serie speelt zich af in Washington D.C. en volgt twee meedogenloze stiefbroers en -zussen die er alles aan doen om aan de top van de hiërarchie van 'Greek Life' op hun elitecollege te blijven. Wanneer een bruut ontgroeningsincident het hele Panhelleense systeem bedreigt, zullen ze alles doen wat nodig is om hun macht en reputaties te behouden... inclusief het verleiden van de dochter van de Amerikaanse vicepresident.

Een nieuwe twist
In de oorspronkelijke filmversie van Cruel Intentions - die zelf gebaseerd was op de 18e-eeuwse roman Dangerous Liaisons - speelde Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe als stiefbroer en -zus Kathryn Merteuil en Sebastian Valmont. Zij wedden op Sebastians vermogen om Annette Hargrove (Reese Witherspoon), de dochter van het hoofd van hun elite-prep-school in New York City, te verleiden.

In 2016 bestelde NBC een pilot-aflevering voor een vervolgserie die 16 jaar na de gebeurtenissen in de film zou plaatsvinden, met Gellar als Kathryn. De pilot bleek uiteindelijk niet goed genoeg voor een volledige serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen