search
Disney en Marvel starten met de volgende grote superheldenserie
Series / Nieuws

Disney en Marvel starten met de volgende grote superheldenserie

De regisseur van Shang-Chi neemt de nieuwe serie voor zijn rekening.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings-regisseur Destin Daniel Cretton heeft blijkbaar bevestigd dat de productie van Marvel Studios' aankomende Wonder Man-serie is begonnen.

Cretton plaatste een achter-de-schermen-foto op Instagram, waarop de geprezen filmmaker voor het beroemde Hollywood-teken in Los Angeles staat. Hij onthulde ook dat Brett Pawlak, met wie Cretton voor het eerst samenwerkte aan Short Term 12, als cinematograaf bij de productie betrokken is.

Destin 'Wonder Man' Cretton
De Wonder Man-serie wordt ontwikkeld door Cretton en schrijver-producent Andrew Guest (Brooklyn Nine-Nine, Community), waarbij Guest fungeert als hoofdschrijver en Cretton optreedt als uitvoerend producent en enkele afleveringen regisseert.

Het project zal deel uitmaken van Crettons grote deal met de studio. Naast Cretton zal ook filmmaker Stella Meghie (The Photograph) meerdere afleveringen regisseren.

Trevor is terug!
De Disney+ serie wordt geleid door Emmy-winnaar Yahya Abdul-Mateen II als Simon Williams/Wonder Man. Hij zal vergezeld worden door Oscarwinnaar Ben Kingsley, die zijn populaire rol als Trevor Slattery opnieuw zal vertolken.

De acteur verscheen voor het eerst als de verlopen acteur in Iron Man 3, waar hij zich voordeed als de angstaanjagende schurk The Mandarin. In 2021 ontmoetten MCU-fans Trevor Slattery onverwacht opnieuw in Shang-Chi and the Legend of Ten Rings, waar bleek dat hij gevangen werd gehouden door de echte Mandarin.

Wonder Man is een van de oudste personages in de lange geschiedenis van Marvel en werd voor het eerst geïntroduceerd in 1964 in een vroeg nummer van Avengers. Het personage - genaamd Simon Williams - werd gecreëerd door Stan Lee, Don Heck en Jack Kirby en werd aanvankelijk geïntroduceerd als een superschurk die vocht tegen de Avengers.

In de late jaren '70 werd Wonder Man een held en belandde uiteindelijk bij de Avengers in verschillende iteraties van het team. Doordrenkt met 'ionische' energie door Baron Zemo, heeft Wonder Man krachten die vergelijkbaar zijn met andere superhelden, waaronder verbeterde kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, reflexen en behendigheid.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen