search
Adembenemende serie; deze achtbaan van 8 afleveringen is een instant hit op Netflix
Series / Nieuws

Adembenemende serie; deze achtbaan van 8 afleveringen is een instant hit op Netflix

De documentaireserie 'Emergency NYC' wordt zeer goed bekeken op Netflix.

Een nieuwe documentaireserie over het leven van de medische hulpdiensten in New York, Emergency NYC, scoort ontzettend goed in haar eerste week op Netflix. De docu is gelijk in de top 10 van de meest bekeken series terecht gekomen.

Lennox Hill


Deze docu is eigenlijk een spin-off van de eerdere serie Lenox Hill die net als Emergency NYC inzicht geeft in de levens van de medewerkers van het 'Lenox Hill'-ziekenhuis in New York. Deze serie brengt feitelijk meer van hetzelfde, en dat is geen kritiek want de series hebben vooral met elkaar gemeen dat ze beiden ontzettend goed in elkaar zitten.

Achtbaan van 8 afleveringen


Emergency NYC is, net als haar voorganger, gefilmd door Ruthie Shatz en Adi Barash en geeft je acht afleveringen lang een inkijkje in het leven van het ziekenhuispersoneel. Het is een understatement om te stellen dat het in het ziekenhuis nogal druk is en dat er de nodige heftige en verbazingwekkende dingen plaatsvinden. Wat dat betreft laat de docuserie zich het best omschrijven als een soort 'achtbaan'.

Bekijk op instagram


Terugkerende medici


Voor de liefhebbers van Lennox Hill is het goed om te weten dat een paar van de hoofdpersonages in deze serie terugkeren: neurochirurgen David Langer en John Boockvar en arts Mirtha Macri.

Ben je liefhebber van het genre en kun je wel wat medisch geweld verdragen? Kijken deze serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen