search
De snor van Taron Egerton in 'Tetris' zat de acteur flink dwars
Films / Nieuws

De snor van Taron Egerton in 'Tetris' zat de acteur flink dwars

'Het is een beetje als na een bevalling: ik ben vergeten hoe vervelend het was.'

Het dragen van een nepsnor was belangrijk voor het personage in Tetris. Zo leek acteur Taron Egerton meer op de ontdekker van het spel. Maar dit deed de acteur niet van harte.

Klaagzang


Zelfs na het filmen zit de snor de acteur nog steeds dwars: 'Ik droeg er een omdat de snor die God me gaf een beetje ontbreekt, maar ik vond het niet leuk', vertelt Egerton aan Good Morning America.

'Ik denk dat als het een echte snor was, ik er misschien dol op zou zijn geweest. Maar dit was een beetje filmmagie. Dat ding was zo ongemakkelijk.'

Geld speelt geen rol


Taron Egerton droeg acht jaar eerder ook een nepsnor voor het filmen van Eddie the Eagle: 'Het is een beetje als na een bevalling: ik ben vergeten hoe vervelend het was. Ja, ik vergelijk het dragen van een nepsnor met een bevalling. Ik zal het nooit meer doen. Het maakt me niet uit hoeveel ze me betalen.' Aldus Egerton.



IJzeren gordijn


In Tetris speelt Taron Egerton de rol van Henk Rogers: de Amerikaanse ontdekker van het spel tegen het einde van de jaren tachtig. De maker van Tetris bevindt zich in het communistische Rusland. Het spel is in bezit van de Russische staat.

Rogers riskeert zijn leven door de Russische geheime dienst te slim af te willen zijn en om zo Tetris wereldwijd uit te kunnen brengen.



Tetris


Ben je benieuwd hoe Tetris verder gaat? De film is nu te zien op Apple TV+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen