Showrunner Russell T. Davies kan niet wachten op seizoen vijftien van 'Doctor Who'

Als het geheim eruit is zullen we allemaal staan te dansen

Daan Kusen, 07-04-2023 19:16

Hoe dichter we bij de zestigste verjaardag van Doctor Who komen, hoe meer showrunner Russell T. Davies de fans plaagt met hints en nieuwtjes.


Davies

Russell T. Davies is geen nieuwkomer als het gaat om Doctor Who. In 2005 zorgde Davies ervoor dat de serie, die sinds de jaren tachtig stil lag, nieuw leven ingeblazen kreeg.

Nu, voor de zestigste verjaardag van de serie, en het daaropvolgende veertiende seizoen, is Davies terug - en dat zullen de fans weten.

Geheimen

In een interview met Radio Times kan de Doctor Who showrunner niet verhullen hoe graag hij de fans zou vertellen wat hun te wachten staat.

"Soms heb je een geheim dat je zo dicht bij je houdt dat het brandt. En je laat het branden, want geheimen zijn geweldig," zegt Davies.

"Ik heb dat nu, want mijn geheim is het zien van Ncuti Gatwa en Millie Gibson (Gatwa's reisgenoot) op de ruwe opnames en oh, mijn god, dit is zo goed!"

Ook zegt Davies dat "...als het geheim eruit is zullen we allemaal staan te dansen."

"We zullen een compleet nieuwe Doctor zien, maar wel een die toch uiterst trouw is aan de zestig jaren die vooraf zijn gegaan," belooft de showrunner.Ncuti Gatwa

Vijftiende Doctor Ncuti Gatwa heeft grote schoenen te vullen. Maar dat gaat hem lukken, volgens hoofd content van de BBC Charlotte Moore.

"Ncuti heeft een waanzinnige dynamiek, hij is een onbevreesde wiens talent en energie grenzeloos zijn."Doctor Who keert in het najaar terug met drie specials voor de zestigste verjaardag van de show.

Hierin zullen David Tennant's nieuwe veertiende Doctor en Catherine Tate's Donna Noble centraal staan.


Doctor Who is te vinden op de BBC iPlayer en vanaf volgend jaar ook op Disney+.
Lees meer over: doctor who, ncuti gatwa, millie gibson, russell t davies, bbc, disney plus, david tennant, catherine tate

Populair nieuws

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix