search
Dood van 'The Wire'-acteur Michael K. Williams te wijten aan deze persoon
Series / Nieuws

Dood van 'The Wire'-acteur Michael K. Williams te wijten aan deze persoon

De verdachte heeft schuld bekend en is in afwachting van het vonnis.

Op 6 september 2021 overleed acteur Michael K. Williams, bij het grote publiek vooral bekend door de hitserie The Wire. De acteur kampte al langer met een drugsverslaving en een overdosis vervuilde heroïne werd hem uiteindelijk fataal.

The Guardian berichtte in februari 2022 dat vier verdachten gearresteerd waren in verband met zijn dood. Afgelopen woensdag werd via de Hollywood Reporter bekend dat drugsdealer Irvin Cartagena schuld heeft bekend aan het verkopen van heroïne die vermengd was met fentanyl.

40 jaar gevangenisstraf


Op 18 augustus wordt vonnis gewezen. Cartagena kan maximaal 40 jaar gevangenisstraf krijgen. Beveiligingscamera's hebben beelden van de transactie vastgelegd, die plaatsvond op straat in Brooklyn, waar Williams zijn hele leven heeft gewoond.

De acteur werd bekend door zijn rol als Omar Little, die drugsdealers berooft in Baltimore. Hij werd als acteur ontdekt door rapper Tupac Shakur, hetgeen hem een rol opleverde in de film Bullet. Tijdens zijn carrière speelde hij in diverse bekende series, en werd meerdere malen voor de prestigieuze Emmy Award genomineerd. De laatste keer was postuum voor zijn rol in Lovecraft Country.

Kijk The Wire op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen