search
Lucasfilm-baas houdt toekomst 'Obi-Wan Kenobi' nog in het ongewisse
Series / Nieuws

Lucasfilm-baas houdt toekomst 'Obi-Wan Kenobi' nog in het ongewisse

De aandacht gaat binnen het Star Wars-universum momenteel uit naar andere producties.

Eén van de bekendste personages uit het Star Wars-canon kreeg vorig jaar een eigen serie in het spannende Obi-Wan Kenobi. Zowel cast, crew als het publiek hebben zin in nog meer, alleen denkt Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy daar anders over.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat Obi-Wan Kenobi een gelimiteerde serie zou worden en het na één seizoen afgerond zou zijn. De serie is blijkbaar zo goed aangeslagen dat velen Ewan McGregor nóg een seizoen als de hoofdrolspeler willen zien. Kennedy laat in een interview weten dat momenteel de aandacht naar andere projecten gaat.

Momenteel geen actieve ontwikkeling


Kennedy vertelt hier zelf over: "Nee, dit is momenteel niet actief in ontwikkeling. Maar ik zeg nooit nooit, want er is altijd de mogelijkheid. Die serie werd zo goed ontvangen en regisseur Deborah Chow deed zulk goed werk. Ewan McGregor wilt er graag nog een doen. Iedereen is zo druk met wat we nu doen. Misschien dat we onze aandacht daar later op vestigen.

McGregor was überhaupt al blij dat hij de rol weer kon spelen. Hij speelde in de prequel-films voor het eerst de rol van de jonge Obi-Wan Kenobi. Hij was in de films de mentor van de jonge Anakin Skywalker, gespeeld door acteur Hayden Christensen. Ook hij kroop weer in die rol voor de serie. Als het aan McGregor ligt komt er sowieso een vervolg.

Kijk nog eens het voorlopig eerste seizoen van Obi-Wan Kenobi op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen