search
Geliefd origineel 'Star Wars'-personage keert eindelijk terug in 'Visions'
Series / Nieuws

Geliefd origineel 'Star Wars'-personage keert eindelijk terug in 'Visions'

De stemacteur mag spoedig weer in de spreekwoordelijke cockpit plaatsnemen.

Voor het tweede seizoen van Star Wars: Vision keert een geliefd personage terug uit de originele trilogie van Star Wars: Wedge Antilles. De piloot werd oorspronkelijk gespeeld door Denis Lawson, die nu ook de stem van Wedge Antilles zal inspreken.

Star Wars: Vision trapte af in 2021 als een creatieve spin-off die het Star Wars-universum op een nieuwe manier verbeeldt via animatie. Verschillende Japanse animatiestudio's gingen met het bekende materiaal aan de haal en wisten een nieuwe draai te geven aan de anthologieserie op Disney+.Nieuwe aflevering


Gedurende een panel op de Star Wars Celebration Europe 2023 werd de cast van het tweede seizoen onthuld, waarbij de naam van Denis Lawson opdook voor de aflevering genaamd 'I Am Your Mother'.

In de aflevering zal volgens Empire Magazine de kijker de jonge Twi'lek piloot Anni en haar moeder Kalina volgen, die samen deelnemen aan een ruimterace voor ouders en kinderen. Een ander nieuw personage genaamd Julan Van Reeple is de concurrentie voor Anni, maar niemand minder dan Wedge Antilles houdt toezicht over de hele race.Wie is Wedge Antilles?


De acteur Denis Lawson speelde in de originele films Wedge Antilles, een X-Wing-piloot bij de Rebellen. Hij overleefde alle ruimte-veldslagen bij Yavin IV, Hoth en Endor. Samen met Lando Calrissian blies Wedge Antilles de tweede Death Star op.

Regisseur Magdalena Osinska zei tegen Empire over de keuze voor Wedge:" We waren op zoek naar een soort idool waar Anni tegenop zou kijken. We kozen voor Wedge Antilles, omdat hij paste in het 'Star Wars'-tijdperk. Ook heeft hij vrij verbazingwekkende dingen gedaan in 'Star Wars', maar hij werd misschien niet zo erkend [daarvoor]."

Op 4 mei zal het nieuwe seizoen van Star Wars: Vision uitkomen bij Disney+, waar het eerste seizoen al te vinden is. Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen