search
J.K. Rowling gewoon betrokken bij 'Harry Potter'-serie ondanks controverse om transfobie
Series / Nieuws

J.K. Rowling gewoon betrokken bij 'Harry Potter'-serie ondanks controverse om transfobie

De nieuwe serie zal begeleid worden door de geestelijk moeder van Harry Potter zelf.

Afgelopen woensdag werd bekend gemaakt dat er van de mega populaire Harry Potter-films een serie wordt gemaakt. Schrijfster van de originele boeken J.K. Rowling zal ook bij de nieuwe serie betrokken zijn ondanks kritiek van een kleine groep mensen.

Rowling maakte namelijk in het verleden een aantal opmerkingen op social media die door sommigen als transfobisch worden beschouwd. Zij eisten dan ook dat Rowling niet meer betrokken zou worden bij toekomstige Harry Potter-projecten. Hoofd van HBO Casey Bloys wuift alle kritiek in ieder geval weg en wil niet op de controverse ingaan.

Het verhaal is belangrijker dan de controverse


Tijdens een vragenronde over de nieuwe serie werd Bloys gevraagd naar Rowling's betrokkenheid en vertelde dat die controverse niet iets is waar hij op in wil gaan. Volgens hem wordt Rowling een van de uitvoerend producenten en zal haar inzicht ontzettend belangrijk zijn en haar betrokkenheid erg behulpzaam.

De betrokkenheid van Rowling bij verdere Harry Potter-projecten heeft al vaker geleid tot weerstand bij sommigen. Echter blijkt de controverse weinig invloed te hebben op het succes. Zo werd recentelijk de videogame Hogwarts Legacy uitgebracht en wist ondanks een oproep tot boycot maar liefst 12 miljoen exemplaren te verkopen.

Wanneer de serie uitkomt is nog niet bekend. Binnenkort volgen meer updates over de nieuwe Harry Potter-serie.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen