search
HBO Max kondigt eerste 'Harry Potter' tv-serie aan met 10 seizoenen!
Series / Nieuws

HBO Max kondigt eerste 'Harry Potter' tv-serie aan met 10 seizoenen!

De Harry Potter-boeken gaan opnieuw verfilmd worden, ditmaal in de vorm van een tv-serie voor HBO Max.

Het is officieel: HBO gaat een tv-serie maken die trouw moet zijn aan de razend populaire Harry Potter-boeken van schrijfster J.K. Rowling.

Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie van Warner Bros. Discovery. J.K. Rowling is zelf ook aan het project verbonden als uitvoerend producent.

Harry Potter tv-serie op HBO Max


De serie belooft een trouwe adaptatie te worden van de zeven boeken van Rowling. Voor de serie wordt een volledig nieuwe cast aangesteld, die onderdeel zullen zijn van wat wordt omschreven als een project dat een decennium zal duren.

Het is nog onduidelijk wanneer de productie van start gaat, en wie nog meer aan dit megaproject van Warner Bros. verbonden is.

David Zaslav over de Harry Potter-serie


Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav was erg trots op deze aankondiging. Hij zei het volgende:

"Mijn vrouw en ik lazen (de Harry Potter-boeken) voor aan elk van onze drie kinderen... Het is echt ontroerend, tien opeenvolgende jaren zullen mensen Harry Potter op HBO zien; Ik bedoel, het is echt iets speciaals."

Ook Casey Bloys, voorzitter en CEO van HBO & Max Content, kijkt uit naar deze nieuwe samenwerking:

"We zijn verheugd om het publiek de kans te geven om Hogwarts op een geheel nieuwe manier te ontdekken. Harry Potter is een cultureel fenomeen en het is duidelijk dat er een blijvende liefde en dorst is naar de Wizarding World. In samenwerking met Warner Bros. Television en J.K. Rowling, duikt deze nieuwe Max Original-serie diep in elk van de iconische boeken waar fans al die jaren van hebben genoten."

J.K. Rowling


Schrijfster J.K. Rowling is de laatste jaren vooral negatief in het nieuws, vanwege transfobische opmerkingen die ze heeft gemaakt. Toch gaat ze een belangrijke rol spelen in de productie van deze serie, met alle gevolgen van dien.

Toen enkele maanden geleden de videogame Hogwarts Legacy verscheen, ontving de game veel kritiek vanwege de link met Rowling, terwijl de schrijfster niet eens samengewerkt heeft met de studio achter die game.

Rowling heeft er in ieder geval zin in. Ze zegt het volgende over de serie:

"Max's toewijding om de integriteit van mijn boeken te behouden is belangrijk voor mij, en ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van deze nieuwe adaptatie die een zekere mate van diepte en detail mogelijk maakt die alleen wordt geboden door een lange televisieserie."

Het is nog onduidelijk wanneer deze nieuwe Harry Potter tv-serie moet verschijnen op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen