search
Deze 'Breaking Bad'-serie moet gewoon gemaakt worden
Series / Nieuws

Deze 'Breaking Bad'-serie moet gewoon gemaakt worden

Dit idee voor een prequel van 'Breaking Bad' zou ons meer achtergrondinformatie kunnen geven over een interessant personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Better Call Saul kwam vorig jaar tot zijn einde en maakte daarmee een einde aan het Breaking Bad-universum. Toch lijkt het erop dat er een doorstart gemaakt zou kunnen worden met nog een prequel.

Met Breaking Bad, de spin-off-film El Camino: A Breaking Bad Movie en Better Call Saul heeft de franchise geweldig werk geleverd bij het opbouwen van een wereld. Toch blijft het moeilijk om volledig afscheid te nemen, want er is een duidelijke geschiedenis waar nog veel meer over te vertellen is.

Prequel


Van alle mogelijkheden om de wereld voort te zetten, is de logische volgende stap weer een prequel. Better Call Saul is in wezen een Breaking Bad-prequel en hoewel een prequel van een prequel misschien belachelijk klinkt, is het de meest verfrissende manier om de franchise voort te zetten en de enige manier waarop een andere serie origineel kan zijn.

Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) is een voormalige politieagent uit Philadelphia, wat voor het eerst werd onthuld in Breaking Bad seizoen 3. Zijn verhaallijn in Better Call Saul was een van de meest meeslepende, misschien wel meer dan die van Jimmy. En in seizoen 1, aflevering 6, "Five-O", verschijnt Jimmy nauwelijks, aangezien het grootste deel van de aflevering teruggaat tot niet lang nadat Mike met pensioen ging in Philadelphia.

Mike als politieagent


Meer van de tijd van Mike als agent zagen we niet in de serie, maar een prequel met een historische setting waarin een jonge Mike bij de politie wordt gevolgd zou goed werken. Mike was duidelijk een smerige agent, en een prequel-serie zou kunnen laten zien wat hem beitelde tot de keiharde werknemer van een drugsbaron en strafrechtadvocaat.

Een prequel die Mike volgt, kan volkomen origineel aanvoelen en een andere toon hebben dan alle andere series in het universum. In plaats van de woestijn-omgeving van Albuquerque, zou een Mike-spin-off zijn basis hebben in de bruisende metropool Philadelphia. Ook zou de serie zich afspelen in het verleden, namelijk ongeveer begin jaren 70, toen Mike jong was.

Breaking Bad, Better Call Saul en El Camino: A Breaking Bad Movie zijn te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen