search
De geschiedenis van dit personage uit 'The Simpsons' is stiekem ontzettend duister
Series / Nieuws

De geschiedenis van dit personage uit 'The Simpsons' is stiekem ontzettend duister

Homer zag eten als mooie herinneringen aan de tijd met zijn moeder

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Simpsons staan bekend om het balanceren van zware onderwerpen met gekke humor en echte emotie. Sommige personages hebben daardoor, ondanks hun grappige persoonlijkheid, soms een duister en verdrietig achtergrondverhaal.



D'oh!


Homer Simpson is het hoofd van zijn gezin en zijn avonturen staan in de meeste afleveringen centraal.

Daardoor wordt ook langzaam maar zeker duidelijk dat, achter de man die constant verzeild raakt in bizarre avonturen, een ongelukkige en duistere jeugd schuil gaat.



Abe Simpson


Het klinkt natuurlijk cliché, maar een groot deel van Homer's issues komen van de relatie met zijn ouders.

Vader Abe lijkt echt om zijn zoon te geven. Hij verkoopt zijn huis zodat Marge en Homer het bekende Simpson-huis kunnen betalen. Maar dat maakte hem nog niet tot een goede vader.

In de aflevering Lisa's First Word, in seizoen 4, leren we dat Abe een strikte vader was die zijn militaire verleden thuis moeilijk kon los laten en het liefst zag dat Homer net als hij werd.

In de aflevering E-I-E-I-(Annoying Grunt) zien we dat Abe boer wilde worden na zijn militaire carrière, maar dat dit mislukte. Zijn gescheld op Homer zorgde ervoor dat zijn zoon geen zelfvertrouwen ontwikkelde.

Mona Simpson


In tegenstelling tot zijn vader, lijkt Homer een betere relatie met zijn moeder te hebben. In een liefdeloos huwelijk krijgt Homer alle liefde die Mona niet aan haar man kan geven.

Mona Simpson had wel een reeks van buitenechtelijke relaties en vervreemdde steeds meer van haar gezin toen ze in een tegencultuur terecht kwam.

Uiteindelijk moest ze op de vlucht na een protestactie tegen Mr. Burns in seizoen 7, aflevering Mother Simpson.

In de aflevering Mona Leaves-a, in seizoen 19, wordt ook uitgelegd dat Mona's verdwijning de oorzaak was voor Homer's eetgedrag.

Homer zag eten als een herinnering aan de tijd met zijn moeder. Hoewel de twee later weer samen kwamen, zorgden Mona's verdwijningen toch voor een kloof in hun relatie.



Scheiding


De scheiding van Abe en Mona heeft er bij Homer ingehakt.

De manier waarop Homer snel met iedereen, ook dieren, vrienden wordt, komt dan ook doordat hij vervanging zoekt voor de aandacht die hij in zijn jeugd niet kreeg van zijn vader.

In de aflevering Fatzaraldo werd duidelijk dat Homer's eetbuien enorm toenamen toen zijn ouders hun relatie probeerden te repareren.

In seizoen 23, in de aflevering How I Wet Your Mother geloofde Homer zelfs voor een periode dat hij verantwoordelijk was voor de scheiding van zijn ouders.



Familie


Homer's eigen gezin is vaak toeschouwer van hoe ver Homer kan en wil gaan om een beter leven voor zichzelf en zijn familie te krijgen. In tegenstelling tot Abe, die grotendeels uitgecheckt is toen zijn relatie met Mona op de klippen liep.

Homer's liefde en loyaliteit voor zijn gezin en voor Marge is ook een grote reden waarom Marge uiteindelijk, ondanks alles, toch steeds bij Homer blijft.



The Simpsons is uiteraard een komedie, maar personages als Homer bewijzen maar weer dat zelfs de gekste, grappigste, personages een donker verleden kunnen hebben.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen