search
Er komen nog veel meer 'Game of Thrones'-series aan!
Series / Nieuws

Er komen nog veel meer 'Game of Thrones'-series aan!

Er zijn nog meer dan genoeg verhalen te vertellen in het universum van 'Game of Thrones'...

Er is goed nieuws voor de fans van Game of Thrones. Auteur George R.R. Martin zegt namelijk dat HBO nog steeds aan meer spin-offs werkt.

Woensdag kondigde Warner Bros. Discovery aan dat de geschiedenis van Westeros verkend zal blijven worden in A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, een prequel die zich 100 jaar voor Game of Thrones afspeelt en gebaseerd is op Martins Tales of Dunk and Egg-novellen.

Veel spin-offs


De aankondiging volgt op het debuut van HBO's eerste Game of Thrones-spin-off, House of the Dragon (waarvan nu het tweede seizoen wordt gefilmd) en het nieuws dat er een vervolg over Jon Snow en een andere prequel over Aegons Conquest in ontwikkeling zijn. In een post op zijn blog (ironisch getiteld "Not a Blog"), zegt Martin dat hij en HBO daar niet stoppen.

"Lang geleden, in de zomer van 2016, toen HBO voor het eerst begon na te denken over spin-offs van Game of Thrones, presenteerde ik ze twee ideeën: The Dance of the Dragons, die na verloop van tijd House of the Dragon werd... en Dunk & Egg", schrijft Martin.

Acht miljoen verhalen


"Dat was zeven jaar geleden. (Ik kan het zelf nauwelijks geloven). De les daar is dat ontwikkeling tijd kost. Ik zie al die verhalen op het net over andere spin-offs die worden vermoord of verlaten... geen idee waar ze dit vandaan halen... en ik schud gewoon mijn hoofd".

"De Nymeria-serie is nog in ontwikkeling. Dat geldt ook voor de Sea Snake-serie. Ik heb net een geweldige week gehad met schrijvers. En er zijn er nog meer, zowel live-action als geanimeerd".


"Hoeveel zullen er nog komen? Groen licht krijgen zoals Dunk & Egg? Onmogelijk te zeggen. Hoe lang duurt het? Dat hangt ervan af. Niemand weet het zeker".

"Toen ik op de lagere school zat, was er een politieprogramma dat elke week eindigde met: "Er zijn acht miljoen verhalen in The Naked City. Dit was er een van." En dat was alleen New York City. Westeros en Essos zijn veel groter, met nog meer verhalen. We hebben alleen tijd nodig om ze te vertellen"
.

Game of Thrones is te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen